კულინარია

ბოსტნეულის კრემ-სუპი ქათმის გუფთებით

№7

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 23.02, 2022 წელი

ბოსტნეულის კრემ-სუპი
დაკოპირებულია

გემრიელი კრემ-სუპის რეცეპტი ,,თბილისელებისგან"

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი:

🔸 200 გრა­მი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი, 200 გრა­მი სტა­ფ­ი­ლო, 300 გრა­მი ყა­ბ­ა­ყი

🔸1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, რო­ზ­მ­ა­რ­ი­ნი, რე­ჰ­ა­ნი

🔸 200 გრა­მი ქა­თ­მ­ის ფა­რ­ში, 25 გრა­მი რუ­კ­ო­ლა, 1 კბი­ლი ნი­ო­რი, 10 გრა­მი მწვა­ნე ხა­ხ­ვი

🔸 10 გრა­მი კა­რ­ა­ქი, მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, სუნელები

🔸 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი ზე­ი­თ­უ­ნ­ის ზე­თი, 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი სა­ფ­ა­ნ­ე­ლი.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი 👩‍🍳

ჯერ მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ ქა­თ­მ­ის გუ­ფ­თ­ე­ბი. თა­ს­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი მწვა­ნე ხა­ხ­ვი, გა­ს­რ­ე­ს­ი­ლი ნი­ო­რი, წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი რუ­კ­ო­ლა, ას­ე­ვე წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი თა­ვი ხა­ხ­ვი. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ სუ­ნ­ე­ლ­ე­ბი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, და­ა­ს­ხ­ით ზე­თი და და­ა­ბ­ლ­ე­ნ­დ­ე­რ­ეთ. მი­ღ­ე­ბ­უ­ლი პე­ს­ტო და­ა­მ­ა­ტ­ეთ ქა­თ­მ­ის ფარშს, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ სა­ფ­ა­ნ­ე­ლი, კა­რ­გ­ად აუ­რ­ი­ეთ და გა­ა­კ­ე­თ­ეთ რვა ცა­ლი ბუ­რ­თ­უ­ლა.

მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლი – სტა­ფ­ი­ლო და­ჭ­ე­რ­ით რგო­ლ­ე­ბ­ად, და­ნ­ა­რ­ჩ­ე­ნი ბოსტნეული – კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად. მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ყვე­ლ­ა­ფ­ე­რი ფე­ნ­ე­ბ­ად სა­მი ლი­ტ­რ­ის ტე­ვ­ა­დ­ო­ბ­ის ქვა­ბ­ში. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ რო­ზ­მ­ა­რ­ი­ნი, რეჰანი. და­ა­ს­ხ­ით წყა­ლი და მო­ხ­ა­რ­შ­ეთ ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლი. გა­ა­კ­ე­თ­ეთ მი­ს­გ­ან კრემ-სუ­პი. ცა­ლ­კე, ორ­თ­ქ­ლ­ზე მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ გუ­ფ­თ­ე­ბი და უკ­ვე მზა წვნი­ა­ნ­ში ჩა­ყ­ა­რ­ეთ. თუ კრემ-სუ­პი სქე­ლი იქ­ნ­ე­ბა, გა­ა­თ­ხ­ე­ლ­ეთ მდუ­ღ­ა­რე წყლით. მი­ი­რ­თ­ვ­ით არ­ა­ჟ­ა­ნ­თ­ან ერ­თ­ად.

გემრიელად მიირთვით!

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №32

11-17 ივლისი

კვირის ყველაზე კითხვადი

საინტერესო ფაქტები

ეს საინტერესოა