ბოსტნეულის ალადები ხორცით
ავტორი: „თბილისელები“ 14:00 15.01, 2024 წელი
გემრიელი ალადების რეცეპტი „თბილისელებისგან“ 👇
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 400 გრამი ღორის რბილი ხორცი
🔸 4 ცალი კარტოფილი
🔸 1 ცალი სტაფილო
🔸 1 თავი ხახვი, 1 კონა მწვანე ხახვი
🔸 2 კვერცხი
🔸 100 მილილიტრი ზეთი
🔸 100 გრამი ფქვილი
🔸 შავი პილპილი, მარილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი 👩🍳
ხორცი ძალიან პატარა კუბიკებად დაჭერით და მოათავსეთ მოზრდილ თასში. კარტოფილი და სტაფილო წვრილ სახეხზე გახეხეთ, ხახვი და მწვანე ხახვი – წვრილად დაჭერით. ეს ყველაფერი ჩაუმატეთ ხორცს და ჩაახალეთ ორი კვერცხი. მოაყარეთ მარილი და პილპილი და აურიეთ ძალიან კარგად. ჩაუმატეთ ამ მასაში ფქვილი; ისევ კარგად აურიეთ და როგორც ალადები, კოვზით დაასხით ტაფაზე (ან ხელები დაისველეთ, გააკეთეთ თხელი კატლეტები) და შეწვით ორივე მხრიდან, კარგად უნდა დაიბრაწოს.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან





