კულინარია

ბერძნული კერძი ქეთი გომართელისგან

№14

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 12.04, 2022 წელი

ქეთი გომართელის კერძი
დაკოპირებულია

ქეთი გომართელი საყვარელი კერძის რეცეპტს ,,თბილისელებს" უზიარებს 👇

რო­ცა თა­ვ­ი­ს­უ­ფ­ა­ლი დრო მაქვს, მი­ყ­ვ­ა­რს სა­მ­ზ­ა­რ­ე­უ­ლ­ო­ში ტრი­ა­ლი და გე­მ­რ­ი­ე­ლი კე­რ­ძ­ე­ბ­ი­სა და დე­ს­ე­რ­ტ­ე­ბ­ის მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბა. სხვა­თა შო­რ­ის, კა­რ­გ­ად გა­მ­ო­მ­დ­ის, გა­ნ­ს­ა­კ­უ­თ­რ­ე­ბ­ით კი – ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლ­ის კე­რ­ძ­ე­ბი. თა­ვ­ად გუ­რ­მ­ა­ნი ვარ და მო­მ­წ­ო­ნს, რო­ცა კე­რ­ძი არა მა­რ­ტო გე­მ­რ­ი­ე­ლ­ია, არ­ა­მ­ედ ვი­ზ­უ­ა­ლ­უ­რ­ა­დ­აც ლა­მ­ა­ზ­ად და მა­დ­ი­ს­ა­ღ­მ­ძ­ვ­რ­ე­ლ­ად გა­მ­ო­ი­ყ­უ­რ­ე­ბა. მა­რ­თ­ა­ლ­ია, ჭა­მა მი­ყ­ვ­ა­რს, მა­გ­რ­ამ ეს ჩემს წო­ნ­ა­ზე არ აი­ს­ა­ხ­ე­ბა. ზო­გ­ა­დ­ად, უპ­ი­რ­ა­ტ­ე­ს­ო­ბ­ას ჯა­ნ­ს­აღ პრო­დ­უ­ქ­ტს ვა­ნ­ი­ჭ­ებ და ვცდი­ლ­ობ, ზო­მ­ი­ე­რ­ად ვი­კ­ვ­ე­ბო. შე­მ­ო­გ­თ­ა­ვ­ა­ზ­ე­ბთ ბე­რ­ძ­ნ­უ­ლი რე­ც­ე­პ­ტ­ით თე­ვ­ზ­ის მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ას, რო­მ­ე­ლ­იც მე ძა­ლ­ი­ან მი­ყ­ვ­ა­რს.

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბ­ი: 4 ნა­ჭ­ე­რი თე­ვ­ზ­ის ფი­ლე, 3 ცა­ლი სტა­ფ­ი­ლო, 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, 3 ცა­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი, 3 ღე­რი პრა­სი, 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი ტო­მ­ატ-პა­ს­ტა, 1 კო­ნა ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში, 2 კვე­რ­ც­ხი, მა­რ­ი­ლი, პი­ლ­პ­ი­ლი და წი­თ­ე­ლი და­ფ­ქ­უ­ლი წი­წ­ა­კა – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით, სა­ფ­ა­ნ­ე­ლი – ამ­ო­ს­ა­ვ­ლ­ე­ბ­ად.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი 👩‍🍳

თე­ვ­ზ­ის ფი­ლ­ეს მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი. ღრმა თე­ფ­შ­ში ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ კვე­რ­ც­ხი. თე­ვ­ზი ჯერ კვე­რ­ც­ხ­ში ამ­ო­ა­ვ­ლ­ეთ, შე­მ­დ­ეგ სა­ფ­ა­ნ­ე­ლ­ში და შე­წ­ვ­ით ტა­ფ­ა­ზე. ღრმა ტა­ფ­ა­ში, ზე­თ­ში მო­შ­უ­შ­ეთ და­ჭ­რ­ი­ლი ხა­ხ­ვი, პრა­სი და გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი სტა­ფ­ი­ლო. და­ა­მ­ა­ტ­ეთ და­ჭ­რ­ი­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი და ტო­მ­ატ-პა­ს­ტა. შუ­შ­ეთ 10 წუ­თი. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მა­რ­ი­ლი, წი­თ­ე­ლი წი­წ­ა­კა და პი­ლ­პ­ი­ლი. შე­მ­წ­ვ­ა­რი თე­ვ­ზი გა­დ­ა­ი­ტ­ა­ნ­ეთ თე­ფ­შ­ზე, ზე­მ­ო­დ­ან და­ა­დ­ეთ ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლი და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ და­ჭ­რ­ი­ლი ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში.

გემრიელად მიირთვით!

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №47

3–9 ოქტომბერი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ჰოროსკოპი

კვირის პროგნოზი  24-30 ნოემბერი