ბეკონი ყველისა და სოკოს სოუსში
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 03.10, 2022 წელი

გემრიელი კერძის რეცეპტი ,,თბილისელებისგან" 👇
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 170 გრამი საქონლის ხორცის ბეკონი
🔸 100 გრამი ქათმის ფილე
🔸 90 გრამი მდნარი ყველი
🔸 20 გრამი კარაქი
🔸 1 სადილის კოვზი ზეთი
🔸 1 თავი ხახვი
🔸 7 ცალი ქამა სოკო
🔸 200 მილილიტრი კუბიკის ბულიონი ან მდუღარე წყალი
🔸 მარილი
🔸 სუნელი, შავი პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი 👩🍳
ბეკონი დაჭერით კუბიკებად, ქამა სოკო – ფირფიტებად, ხახვი – თხელ ნახევარრგოლებად. ცხელ ტაფაზე დაასხით 1 სადილის კოვზი ზეთი. მოშუშეთ ბეკონი. მოაყარეთ ხახვი და ერთად შეაწითლეთ. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ქათმის ფილე და დაბრაწეთ. ცალკე თასში ჩაასხით ბულიონი ან წყალი. დაუმატეთ დაჭრილი სოკო და ყველი. დააბლენდერეთ. მოასხით ეს სოუსი ტაფაში მოშუშულ ბეკონს და ფილეს, ადუღეთ 10 წუთი. ბოლოს ჩაუმატეთ კარაქი, მარილი, პილპილი, სუნელი, აურიეთ და მზად არის.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან