ბადრიჯნისა და ბულგარული წიწაკის სალათა
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00

საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 500 გრამი ბადრიჯანი
🔸 500 გრამი წითელი ბულგარული წიწაკა
🔸 5 კბილი ნიორი
🔸 2 ჩაის კოვზი უცხო სუნელი
🔸 2 ჩაის კოვზი ხმელი ქინძი
🔸 1 სუფრის კოვზი წითელი ღვინის ძმარი
🔸 1 კონა ქინძი, 1 კონა ნიახური, 1 კონა ოხრახუში
🔸 მარილი და ცხარე წითელი წიწაკა – გემოვნებით
🔸 1 ცალი ბროწეულის მარცვალი მოსაყრელად, ზეთი.
მომზადების წესი 👩🍳
ბადრიჯანი გათალეთ, დაჭერით მოგრძო ნაჭრებად, მოაყარეთ მარილი და გააჩერეთ 2 საათი. ბულგარულ წიწაკას ამოაცალეთ თესლი და გრძლად დაჭერით. ბადრიჯანი გაწურეთ და ზეთში შეწვით. იმავე ზეთში შეწვით წიწაკაც. ძმარს დაუმატეთ დანაყილი ნიორი, მწვანილი, სანელებლები და შეურიეთ შემწვარ ბოტნეულს. გააჩერეთ 1 საათით მაცივარში და სუფრაზე მიტანის წინ ზემოდან მოაყარეთ ბროწეული.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან