კულინარია

არ­ა­ჟ­ა­ნ­ში ჩა­შ­უ­შ­უ­ლი ქა­თ­ა­მი ტო­მ­ა­ტ­ით მა­რ­ი­ამ ცი­მ­ი­ნ­ტ­ი­ა­ს­გ­ან

№10

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 18.03, 2021 წელი

მარიამ ციმინტიას კერძი
დაკოპირებულია

გემრიელი კერძის რეცეპტს მარიამ ციმინტია ,,თბილისელების" მკითხველს უზიარებს 👇

რო­ცა გა­თ­ხ­ო­ვ­ი­ლი ვი­ყ­ა­ვი და ცა­ლ­კე ვცხო­ვ­რ­ო­ბ­დ­ით, მი­ყ­ვ­ა­რ­და და მი­წ­ე­ვ­და კი­დ­ეც სა­მ­ზ­ა­რ­ე­უ­ლ­ო­ში ტრი­ა­ლი. შე­მ­დ­ეგ დე­დ­ა­ს­თ­ან გა­დ­მ­ო­ვ­ე­დი სა­ც­ხ­ო­ვ­რ­ე­ბ­ლ­ად. დე­და არ­ა­ჩ­ვ­ე­უ­ლ­ე­ბ­რ­ი­ვი მზა­რ­ე­უ­ლ­ია, უგ­ე­მ­რ­ი­ე­ლ­ეს კე­რ­ძ­ე­ბს ამ­ზ­ა­დ­ე­ბს და მე „და­მ­ჩ­რ­დ­ი­ლა“ (იც­ი­ნ­ის). თუ­მ­ცა, მეც გე­მ­რ­ი­ე­ლი ხე­ლი მაქვს, კა­რ­გ­ად ვა­მ­ზ­ა­დ­ებ ხო­რ­ც­ე­უ­ლ­სა და სო­უ­ს­ე­ბს. თა­ვ­ა­დ­აც მი­ყ­ვ­ა­რს ხო­რ­ც­ე­უ­ლი, გა­ნ­ს­ა­კ­უ­თ­რ­ე­ბ­ით ქა­თ­მ­ის გი­ჟი ვარ. თუ­მ­ცა, რო­ცა ენ­ე­რ­გ­ე­ტ­ი­კ­უ­ლ­ად ორ­გ­ა­ნ­ი­ზ­მ­ის გა­წ­მ­ე­ნ­და მი­ნ­და, პე­რ­ი­ო­დ­უ­ლ­ად, ვე­გ­ე­ტ­ა­რ­ი­ა­ნ­ულ კე­რ­ძ­ე­ბს მი­ვ­ი­რ­თ­მ­ევ. მი­ყ­ვ­ა­რს ქა­რ­თ­უ­ლი, იტ­ა­ლ­ი­უ­რი, უკ­რ­ა­ი­ნ­უ­ლი და უნ­გ­რ­უ­ლი სა­მ­ზ­ა­რ­ე­უ­ლო და კა­რ­გ­ად გა­ფ­ო­რ­მ­ე­ბ­უ­ლი კე­რ­ძ­ე­ბი. ის­ეთ რე­ჟ­ი­მ­ში მი­წ­ე­ვს მუ­შ­ა­ო­ბა, დი­ე­ტ­ის და­ც­ვ­ას ვერ ვა­ხ­ე­რ­ხ­ებ, თან, გუ­რ­მ­ა­ნ­იც ვარ და მი­ყ­ვ­ა­რს გე­მ­რ­ი­ე­ლ­ად და­ნ­ა­ყ­რ­ე­ბა. ეს ჩემს წო­ნ­ას და ვი­ზ­უ­ალ­­ს­აც ეტ­ყ­ო­ბა, თუ­მ­ცა, ხა­ს­ი­ა­თ­ზე მო­ვ­დ­ი­ვ­არ (იც­ი­ნ­ის). ცო­ტა შა­ქ­ა­რ­სა და მა­რ­ი­ლს მო­ვ­ი­ხ­მ­არ და დიდ ყუ­რ­ა­დ­ღ­ე­ბ­ას ვა­ქ­ც­ევ ჯა­ნ­ს­ა­ღ­ად კვე­ბ­ას. ახ­ლა კი გა­ს­წ­ა­ვ­ლ­ით უგ­ე­მ­რ­ი­ე­ლ­ე­სი კე­რ­ძ­ის რე­ც­ე­პ­ტს – არ­ა­ჟ­ა­ნ­ში ჩა­შ­უ­შ­უ­ლი ქა­თ­ა­მი ტო­მ­ა­ტ­ით – სა­კ­მ­ა­ოდ ად­ვ­ი­ლი მო­ს­ა­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ე­ლ­ია.

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 1 ქა­თ­ა­მი, 400 გრა­მი არ­ა­ჟ­ა­ნი, 5 სუ­ფ­რ­ის კო­ვ­ზი ტო­მ­ა­ტი, 1 სუ­ფ­რ­ის კო­ვ­ზი ფქვი­ლი, 2 სუ­ფ­რ­ის კო­ვ­ზი კა­რ­ა­ქი, 2 თა­ვი ხა­ხ­ვი, 1 კო­ნა ქი­ნ­ძი, მა­რ­ი­ლი და წი­წ­ა­კა – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ქა­თ­ა­მი და­ჭ­ე­რ­ით პა­ტ­ა­რა ნა­ჭ­რ­ე­ბ­ად. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მა­რ­ი­ლი, ფქვი­ლი და და­ბ­რ­ა­წ­ეთ ორ­ი­ვე მხრი­დ­ან კა­რ­ა­ქ­ში. შე­მ­დ­ეგ, და­ა­ყ­ა­რ­ეთ ხა­ხ­ვი, და­ა­ს­ხ­ით ცო­ტა წყა­ლი და და­ბ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე, თა­ვ­დ­ა­ხ­უ­რ­უ­ლი შუ­შ­ეთ. ბო­ლ­ოს, სრულ მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ა­მ­დე ცო­ტა ხნით ად­რე და­ა­ს­ხ­ით არ­ა­ჟ­ა­ნი, ტო­მ­ა­ტი, და­ა­მ­ა­ტ­ეთ წი­წ­ა­კა და გა­ა­გ­რ­ძ­ე­ლ­ეთ მო­შ­უ­შ­ვა. მზა კერძს მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ და­ჭ­რ­ი­ლი მწვა­ნ­ი­ლი.

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №32

11-17 ივლისი

კვირის ყველაზე კითხვადი

საინტერესო ფაქტები

ეს საინტერესოა