კულინარია

ალუბლის კექსი

№25

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 29.06

ალუბლის კექსი
დაკოპირებულია

საჭირო ინგრედიენტები: 

🔸 160 გრამი ფქვილი

🔸 200 გრამი შაქარი

🔸 4 კვერცხი

🔸 1 ჩაის კოვზი ვანილი

🔸 500 გრამი ალუბალი

🔸 მწიკვი მარილი.

მომზადების წესი 👩‍🍳

კვერცხი ათქვიფეთ მარილთან ერთად, დაუმატეთ ვანილი, თანდათან შეათქვიფეთ შაქარი. მასა უნდა გათეთრდეს და სამჯერ გაიზარდოს. ამოყვანილ კვერცხს, ნელ-ნელა შეურიეთ გაცრილი ფქვილი და ფრთხილად ამოურიეთ. საცხობ ფორმას დაუფინეთ საცხობი ქაღალდი და გადაანაწილეთ გარეცხილი, კურკაგამოცლილი ალუბალი. ზემოდან დაასხით ცომი და აცხვეთ 180 გრადუსზე, 30-40 წუთის განმავლობაში.

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №27

1–7 ივლისი

კვირის ყველაზე კითხვადი

მირზა რეზა

თბილისელი კონსული