ვერმიშელი ხორცითა და სოკოთი
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 22.06, 2022 წელი
ხორცისა და სოკოს გემრიელი კერძის რეცეპტი ,,თბილისელებისგან" 👇
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 150 გრამი წვრილი ვერმიშელი
🔸 250 გრამი ძროხის ხორცის ფარში
🔸 1 თავი ხახვი
🔸 400 გრამი პომიდორი საკუთარ წვენში
🔸 1 ცალი ბულგარული წიწაკა, 5 ცალი ქამა სოკო
🔸 მარილი, პილპილი, ცოტა ტკბილი, წითელი წიწაკა
🔸 ზეთი, ჭიქა-ნახევარი კუბიკის ბულიონი.
მომზადების წესი 👩🍳
ტაფაზე დაასხით ცოტა ზეთი. მოშუშეთ ხახვი, ფარში, წვრილად დაჭრილი ბულგარული. აურიეთ რამდენჯერმე. დაუმატეთ დაჭრილი სოკო, მოშუშეთ ორი-სამი წუთით. დააყარეთ ვერმიშელი და მოასხით პომიდორი საკუთარ წვენში. დაასხით ბულიონი. დაახურეთ ტაფას თავსახური და დაელოდეთ, სანამ ვერმიშელი დარბილდება. მოაყარეთ მარილი, წიწაკა, პილპილი და აურიეთ. ტაფას არ დაახუროთ თავსახური და კიდევ 15 წუთი შუშეთ. რამდენჯერმე აურიეთ და სითხე ბოლომდე რომ ჩაშრება, მზად არის.
გემრიელად მიირთვით!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან