ცომში გამომცხვარი ბანანი
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 17.10, 2021 წელი
„თბილისელები“ გასწავლით, როგორ გამოვაცხოთ ბანანი ცომში. 👇
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 3 ცალი ბანანი
🔸 200 გრამი ფქვილი
🔸 100 გრამი კარაქი
🔸 1 კვერცხი
🔸 3 სუფრის კოვზი შაქარი, ცოტა მარილი
🔸 1 კვერცხის გული – ზემოდან მოსასმელად.
მომზადების წესი 👩🍳
კარაქი დაარბილეთ ოთახის ტემპერატურაზე. გაცერით ფქვილი, შეურიეთ მარილი, შაქარი და ჩააყარეთ დაჭრილი კარაქი. ასრისეთ ხელით, სანამ ფხვიერ მასას არ მიიღებთ. ჩაამატეთ კვერცხი, აურიეთ, შეკარით გუნდად და მოათავსეთ მაცივარში. 1 საათის შემდეგ გამოიღეთ, გააბრტყელეთ და დაჭერით გრძელ ზოლებად. თითოეული ზოლი შემოახვიეთ გაფცქვნილ ბანანს, ისე, რომ მთლიანად დაფაროთ. ცომის ნაპირები ერთმანეთზე უნდა გადადიოდეს. თავი და ბოლო შეუკარით. გადაიტანეთ ფორმაში, მოათავსეთ აირღუმელში, წაუსვმთ კვერცხის გული და აცხვეთ 180 გრადუსზე, სანამ ოქროსფერი არ გახდება, დაახლოებით, 20-30 წუთი.
გემრიელად მიირთვით!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან