შოკოლადის ბლინები სუფლეში
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 28.02, 2021 წელი
საჭირო ინგრედიენტები: 400 მილილიტრი რძე, 150 გრამი ფქვილი, 1 სადილის კოვზი კარტოფილის ფქვილი, 1 სადილის კოვზი კაკაო, 1 კვერცხი, 1 სადილის კოვზი ზეთი, მარილი – გემოვნებით, 1 სადილის კოვზი შაქარი. სუფლესთვის – 180 გრამი ფქვილი, 2 სადილის კოვზი შაქარი, რბილი ყველი, 1 სადილის კოვზი შაქრის პუდრი, 1 ფილა შოკოლადი, 800 გრამი არაჟანი, 3-4 სადილის კოვზი ჟელატინი.
მომზადების წესი: თასში ერთმანეთს შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტები. დაუმატეთ კვერცხი, ცოტა ზეთი, ნელ-ნელა დაასხით რძე და აურიეთ ძალიან კარგად. გააკეთეთ ცომი. გააჩერეთ 20 წუთი და გამოაცხვეთ ბლინები. სამი ან ოთხი ცალი. ჟელატინი დაალბეთ ცოტა ცივ წყალში და გააჩერეთ 10 წუთი. შოკოლადი გახეხეთ, მოათავსეთ მაცივარში. არაჟანი და შაქარი ათქვიფეთ ძალიან კარგად. ასრისეთ რბილი ყველი და შაქრის პუდრა. ეს მასა სათითაოდ წაუსვით შოკოლადის ბლინებს, გადაახვიეთ როგორც მილაკები. ჟელატინი წამოადუღეთ, ცოტათი გააცივეთ და ჩაასხით არაჟანში. შეურიეთ გახეხილი შოკოლადი და აურიეთ ძალიან კარგად. ფორმაში ჩაასხით ცოტა სუფლე. ჩაალაგეთ მასში ბლინები, დაასხით დანარჩენი სუფლე და მოათავსეთ მაცივარში. 4 საათი მაინც უნდა გააჩეროთ, უმჯობესია – მთელი ღამე.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან