შემწვარი ყაბაყი სოკოთი
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 12.03, 2024 წელი

ყაბაყის და სოკოს გემრიელი კერძის რეცეპტი „თბილისელებისგან“ 👇
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 1 ცალი მოზრდილი ყაბაყი
🔸 500 გრამი ქამა სოკო
🔸 3 სადილის კოვზი ზეთი
🔸 მარილი, ცხარე, შავი პილპილი
🔸 150 გრამი ნაღები
🔸 100 მილილიტრი სოკოს კუბიკის ბულიონი
🔸 1 ჩაის კოვზი კარტოფილის ფქვილი
🔸 1 კონა მწვანე ხახვი, მწიკვი შაქარი.
მომზადების წესი 👩🍳
ყაბაყი გარეცხეთ, გათალეთ და დაჭერით წრეებად. სოკოები გაჭერით ოთხად, გაცხელებულ დიდ ტაფაზე დაასხით ზეთი, დაყარეთ ყაბაყი და სოკო და შეწვით საკმაოდ ძლიერ ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში: მოამზადეთ სოუსი – თასში ჩაასხით ბულიონი, გააცხელეთ, ცალკე ნაღებში შეურიეთ კარტოფილის ფქვილი, ჩაასხით ბულიონში და წამოადუღეთ, გადმოდგით და ჩაყარეთ მასში წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი, აურიეთ. უყავით სულ ცოტა შაქარი, მარილი და შავი პილპილი – გემოვნებით, გააჩერეთ ცეცხლზე კიდევ 5 წუთი და მზად არის. ყაბაყი და სოკო გადმოიღეთ ლანგარზე და მოასხით სოუსი.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან