კულინარია

სადღესასწაულო სალათა თამო ვაშალომიძისგან

№2

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 21.01, 2022 წელი

თამო ვაშალომიძის კერძი
დაკოპირებულია

თამო ვაშალომიძე საყვარელი კერძის რეცეპტს ,,თბილისელებს" უზიარებს 👇

რომ გი­თ­ხ­­რათ, კუ­ლ­ი­ნ­ა­რ­ი­ის დე­და ვარ-მე­თ­ქი, მო­გ­ა­ტ­ყ­უ­ე­ბთ. თუ­მ­ცა, ვცდი­ლ­ობ და რა­ს­აც გა­ვ­ა­კ­ე­თ­ებ, გე­მ­რ­ი­ე­ლი გა­მ­ო­დ­ის. ჩე­მ­თ­ვ­ის მა­ი­ნც ქა­რ­თ­უ­ლი სა­მ­ზ­ა­რ­ე­უ­ლ­ოა პი­რ­ვ­ელ ად­გ­ი­ლ­ზე, სხვა, უბ­რ­ა­ლ­ოდ, შე­მ­ი­ძ­ლ­ია, წე­ლ­ი­წ­ა­დ­ში ორ­ჯ­ერ გა­ვ­ს­ი­ნ­ჯო. ვცდი­ლ­ობ, შე­ვ­ზ­ღ­უ­დო ცო­მ­ე­უ­ლი, ას­ე­ვე, არ ვსვამ გა­ზ­ი­ან სა­ს­მ­ე­ლ­ე­ბს და თუ წო­ნ­ა­ში ზე­დ­მ­ე­ტ­ად ვი­მ­ა­ტ­ებ ერთ კო­ლ­ო­გ­რ­ა­მს, მა­შ­ი­ნ­ვე კლე­ბ­ას ვი­წ­ყ­ებ. ამ­ი­ტ­ომ სულ ერ­თი წო­ნა მაქვს და ამ­ას მკა­ც­რ­ად ვა­კ­ო­ნ­ტ­რ­ო­ლ­ებ. სა­ა­ხ­ა­ლ­წ­ლო დღე­ე­ბ­ში ჟუ­რ­ნ­ალ „თბი­ლ­ი­ს­ე­ლ­ე­ბ­ის“ ერ­თ­გ­ულ მკი­თ­ხ­ვ­ე­ლს შე­ვ­თ­ა­ვ­ა­ზ­ებ გა­ნ­ს­ხ­ვ­ა­ვ­ე­ბ­ულ, უგ­ე­მ­რ­ი­ე­ლ­ეს და მრა­ვ­ა­ლ­ფ­ე­რ­ო­ვ­ა­ნი ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბ­ით მო­ს­ა­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ელ სა­ლ­ა­თ­ას, რო­მ­ე­ლ­ს­აც მე თო­ვ­ლ­ის გუ­ნ­და და­ვ­ა­რ­ქ­ვი და ძა­ლ­ი­ან უხ­დ­ე­ბა სა­დ­ღ­ე­ს­ა­ს­წ­ა­უ­ლო სუ­ფ­რ­ას.

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბ­ი:

🔸 1 ნაჭერი ქა­თ­მ­ის ფი­ლე

🔸 300 გრა­მი ქა­მა სო­კო

🔸 2 ცა­ლი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი

🔸 4 კვე­რ­ც­ხი

🔸 50 გრა­მი ყვე­ლი

🔸 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, 1 კბი­ლი ნი­ო­რი

🔸 2 სუ­ფ­რ­ის კო­ვ­ზი ვა­შ­ლ­ის ძმა­რი

🔸 1 შე­კ­ვ­რა მა­ი­ო­ნ­ე­ზი, ბრო­წ­ე­უ­ლ­ის მა­რ­ც­ვ­ლ­ე­ბი, მა­რ­ი­ლი და და­ფ­ქ­უ­ლი შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით.


მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი 👩‍🍳

ხა­ხ­ვი და­ჭ­ე­რ­ით ნა­ხ­ე­ვ­ა­რ­რ­გ­ო­ლ­ე­ბ­ად, და­ა­მ­ა­ტ­ეთ ძმა­რი, მა­რ­ი­ლი და პილპილი. და­ა­ს­ხ­ით მდუ­ღ­ა­რე წყა­ლი და და­ა­ყ­ო­ვ­ნ­ეთ 15 წუ­თ­ით, შე­მ­დ­ეგ გა­დ­ა­წ­უ­რ­ეთ წყა­ლი. და­ჭ­ე­რ­ით სო­კო და შე­წ­ვ­ით მცე­ნ­ა­რ­ე­ულ ზე­თ­ში. თქვე­ნი გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით და­ა­მ­ა­ტ­ეთ მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი. და­ჭ­ე­რ­ით გა­მ­ო­მ­ც­ხ­ვ­ა­რი ქა­თ­მ­ის ფი­ლე და გა­ნ­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ პი­რ­ვ­ელ ფე­ნ­ად, შე­მ­დ­ეგ უნ­და იყ­ოს ხა­ხ­ვ­ის ფე­ნა. მო­მ­დ­ე­ვ­ნო ფე­ნ­ე­ბ­ია მა­ი­ო­ნ­ე­ზი და სო­კო. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მო­ხ­ა­რ­შ­უ­ლი და გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი და ზე­მ­ო­დ­ან ის­ევ გა­დ­ა­უ­ს­ვ­ით მა­ი­ო­ნ­ე­ზი და კო­ვ­ზ­ით გა­ა­ს­წ­ო­რ­ეთ. მო­ხ­ა­რ­შ­უ­ლი კვე­რ­ც­ხი გა­ხ­ე­ხ­ეთ წვრი­ლ­ად, და­ა­მ­ა­ტ­ეთ და­ჭ­რ­ი­ლი ნი­ო­რი, მა­რ­ი­ლი, პი­ლ­პ­ი­ლი და 1 სუ­ფ­რ­ის კო­ვ­ზი მა­ი­ო­ნ­ე­ზი, აუ­რ­ი­ეთ, მი­ე­ც­ით მრგვა­ლი ფო­რ­მა და მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ სა­ლ­ა­თ­ის თა­ვ­ზე, ზე­მ­ო­დ­ან მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი ყვე­ლი და ბრო­წ­ე­უ­ლ­ის მა­რ­ც­ვ­ლ­ე­ბი.

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №17

22-28 აპრილი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ასტროლოგიური
პროგნოზი

კვირის დღეების ასტროპროგნოზი