კულინარია

პიკანტური პიცა

№19

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 18.05, 2021 წელი

პიკანტური პიცა
დაკოპირებულია

გემრიელი რეცეპტები „თბილისელებისგან“:

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 500 გრა­მი ფქვი­ლი, 1 პა­ტ­ა­რა შე­კ­ვ­რა სა­ფ­უ­ა­რი, ცო­ტა მა­რ­ი­ლი, 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი თა­ფ­ლი, 300 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი წყა­ლი, 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­ი­თ­უ­ნ­ის ზე­თი, 150 გრა­მი მო­ც­ა­რ­ე­ლა ან სუ­ლ­გ­უ­ნი, 60 გრა­მი მა­გ­ა­რი, ფხვი­ე­რი ყვე­ლი.

სო­უ­სი: 3 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­ი­თ­უ­ნ­ის ზე­თი, 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, 7 200 გრა­მი პო­მ­ი­დ­ო­რი, 2 კბი­ლი ნი­ო­რი, 1 კო­ნა რე­ჰ­ა­ნი, მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი.

პიცის ცომის მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ა: თა­ს­ში ჩა­ა­ს­ხ­ით წყა­ლი, შე­უ­რ­ი­ეთ თა­ფ­ლი, 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­თი და აუ­რ­ი­ეთ კა­რ­გ­ად. გა­ი­თ­ვ­ა­ლ­ი­ს­წ­ი­ნ­ეთ – წყა­ლი სა­კ­მ­ა­ოდ ცხე­ლი უნ­და იყ­ოს. ჩა­ყ­ა­რ­ეთ სა­ფ­უ­ა­რი და ხე­ლ­ით აუ­რ­ი­ეთ. შე­მ­დ­ეგ და­ა­ფ­ა­რ­ეთ ხე­ლ­ს­ა­ხ­ო­ცი. გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ 7 წუ­თი თბილ ად­გ­ი­ლ­ას და ის­ევ აუ­რ­ი­ეთ.

მო­ზ­რ­დ­ილ თა­ს­ში ჩა­ყ­ა­რ­ეთ გა­ც­რ­ი­ლი ფქვი­ლი და შე­უ­რ­ი­ეთ მა­რ­ი­ლი. გა­ა­კ­ე­თ­ეთ ფქვი­ლ­ში ჩა­ღ­რ­მ­ა­ვ­ე­ბა და ჩა­ა­ს­ხ­ით მა­ს­ში სა­ფ­უ­ვ­რ­ი­ა­ნი მა­სა. მო­ზ­ი­ლ­ეთ ცო­მი. გა­დ­ა­ი­ტ­ა­ნ­ეთ ზე­თ­წ­ა­ს­მ­ულ მო­მ­ი­ნ­ა­ნ­ქ­რ­ე­ბ­ულ ჯა­მ­ში, ფსკე­რ­ზე კი­დ­ევ ჩა­ა­ს­ხ­ით ზე­თი და გა­დ­ა­ა­კ­ა­რ­ით ცე­ლ­ო­ფ­ა­ნი. გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ თბილ ად­გ­ი­ლ­ას, სა­ნ­ამ ცო­მი ზო­მ­ა­ში არ მო­ი­მ­ა­ტ­ე­ბს.

მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ სო­უ­სი: წვრი­ლ­ად და­ჭ­ე­რ­ით ხა­ხ­ვი და მო­შ­უ­შ­ეთ ზე­თ­ში. პო­მ­ი­დ­ო­რს გა­დ­ა­ა­ც­ა­ლ­ეთ კა­ნი, და­კ­ე­პ­ეთ წვრი­ლ­ად. ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ ხახვს და აუ­რ­ი­ეთ. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი ნი­ო­რი, მა­რ­ი­ლი, პი­ლ­პ­ი­ლი და ად­უ­ღ­ეთ ძა­ლ­ი­ან და­ბ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე. უნ­და შე­ს­ქ­ე­ლ­დ­ეს. ამ­ის შე­მ­დ­ეგ ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი რე­ჰ­ა­ნი.

ცო­მი გა­ყ­ა­ვ­ით ორ ნა­წ­ი­ლ­ად. გა­ა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ეთ ერ­თი ნა­წ­ი­ლი. და­დ­ეთ გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ობ, ზე­თ­წ­ა­ს­მ­ულ ტა­ფ­ა­ზე. ბლო­მ­ად მო­ა­ს­ხ­ით პო­მ­ი­დ­ვ­რ­ის სო­უ­სი. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი სუ­ლ­გ­უ­ნი. გა­ა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ეთ ცო­მ­ის მე­ო­რე ნა­წ­ი­ლი და პი­ც­ას და­ა­ფ­ა­რ­ეთ. მის შუ­ა­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ მო­მ­ც­რო ჭი­ქა, მის გა­რ­შ­ე­მო კი პი­ცა სხი­ვ­ე­ბ­ი­ვ­ით ჩა­ჭ­ე­რ­ით. თი­თ­ო­ე­უ­ლი ნა­ჭ­ე­რი გა­დ­ა­გ­რ­ი­ხ­ეთ. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ და­ფ­ხ­ვ­ნ­ი­ლი, მა­გ­ა­რი ყვე­ლი და გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ 200 გრა­დ­უ­ს­ზე. 20 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში.

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №16

15-21 აპრილი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ასტროლოგიური
პროგნოზი

კვირის დღეების ასტროპროგნოზი