კულინარია

ყვავილოვანი კომბოსტო ლიმონისა და მდოგვის სოუსში თათა გიორგობიანისგან

№16

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 27.04, 2021 წელი

თათა გიორგობიანის კერძი
დაკოპირებულია

გემრიელი კერძის რეცეპტი თათა გიორგობიანისგან👇

ძა­ლ­ი­ან მი­ყ­ვ­ა­რს სა­მ­ზ­ა­რ­ე­უ­ლ­ო­ში ტრი­ა­ლი და კე­რ­ძ­ე­ბ­ის მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბა. ზო­გ­ა­დ­ად, კუ­ლ­ი­ნ­ა­რ­ი­უ­ლი ნი­ჭი და „გე­მ­რ­ი­ე­ლი ხე­ლი“ ბე­ბ­ო­ს­გ­ან გე­ნ­ე­ტ­ი­კ­უ­რ­ად გა­მ­ო­მ­ყ­ვა. ექ­ს­პ­ე­რ­ი­მ­ე­ნ­ტ­ე­ბ­ს­აც არ ვე­რ­იდ­ე­ბი, ჩე­მი ინ­ტ­ე­რ­პ­რ­ე­ტ­ა­ც­ი­ით ახ­ალ-ახ­ალ გე­მ­ო­ე­ბს ვუ­თ­ა­ვ­ს­ებ ერ­თ­მ­ა­ნ­ე­თს და ეს­ეც კა­რ­გ­ად გა­მ­ო­მ­დ­ის. გა­ნ­ს­ა­კ­უ­თ­რ­ე­ბ­უ­ლ­ად კა­რ­გ­ად პი­ც­ას ვა­მ­ზ­ა­დ­ებ, რა­ს­აც ხში­რ­ად მი­კ­ვ­ე­თ­ა­ვ­ენ ახ­ლ­ო­ბ­ლ­ე­ბი და რო­ცა დრო მაქვს, სი­ა­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით ვუ­მ­ა­ს­პ­ი­ნ­ძ­ლ­დ­ე­ბი. თა­ვ­ად, სა­ლ­ა­თ­ე­ბ­ი­სა და ცო­ც­ხ­ა­ლი სა­კ­ვ­ე­ბ­ის მო­ყ­ვ­ა­რ­უ­ლი გა­ხ­ლ­ა­ვ­ა­რთ. პე­რ­ი­ო­დ­უ­ლ­ად კი ვე­გ­ე­ტ­ა­რ­ი­ა­ნ­ე­ლი ვარ. ჩე­მი ცხო­ვ­რ­ე­ბ­ის რი­ტ­მ­ი­დ­ან გა­მ­ო­მ­დ­ი­ნ­ა­რე ძა­ლ­ი­ან ბევრ ფი­ზ­ი­კ­ურ ენ­ე­რ­გ­ი­ას ვხა­რ­ჯ­ავ, მი­ყ­ვ­ა­რს ფე­ხ­ით სი­ა­რ­უ­ლი, ამ­ი­ტ­ომ ფო­რ­მ­ის შე­ნ­ა­რ­ჩ­უ­ნ­ე­ბ­ას არ­ა­ნ­ა­ი­რი დი­ე­ტ­ით არ ვცდი­ლ­ობ. ეს­ეც გე­ნ­ე­ტ­ი­კ­ის და­მ­ს­ა­ხ­უ­რ­ე­ბ­აა. უბ­რ­ა­ლ­ოდ, თუ ერ­თი დღე ზე­დ­მ­ე­ტ­ად მი­ვ­ი­რ­თ­ვი, მო­მ­დ­ე­ვ­ნო დღე­ე­ბ­ში, ვცდი­ლ­ობ, თა­ვი შე­ვ­ი­კ­ა­ვო. ახ­ლა კი გა­ს­წ­ა­ვ­ლ­ით ყვა­ვ­ი­ლ­ო­ვ­ა­ნი კო­მ­ბ­ო­ს­ტ­ოს მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ას ლი­მ­ო­ნ­ი­სა და მდო­გ­ვ­ის სო­უ­ს­ში, რო­მ­ე­ლ­იც მსუ­ბ­უ­ქი მი­ს­ა­რ­თ­მ­ე­ვ­ი და ჯა­ნ­მ­რ­თ­ე­ლ­ო­ბ­ი­ს­თ­ვ­ის სა­ს­ა­რ­გ­ე­ბ­ლოა.

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 2 სუ­ფ­რ­ის კო­ვ­ზი ლი­მ­ო­ნ­ის წვე­ნი, 1,5 ჩა­ის კო­ვ­ზი ლი­მ­ო­ნ­ის ცე­დ­რა, 2 სუ­ფ­რ­ის კო­ვ­ზი მდო­გ­ვი, 100 გრა­მი კა­რ­ა­ქი, 1 თა­ვი ყვა­ვ­ი­ლ­ო­ვ­ა­ნი კო­მ­ბ­ო­ს­ტო, 1 კო­ნა ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში, მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი კი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: კო­მ­ბ­ო­ს­ტო ყვა­ვ­ი­ლ­ე­დ­ე­ბ­ად და­შ­ა­ლ­ეთ და მო­წ­ა­ლ­ეთ მა­რ­ი­ლ­ი­ან წყა­ლ­ში – რა­მ­დ­ე­ნ­ი­მე წუ­თი სა­კ­მ­ა­რ­ი­ს­ია. ლი­მ­ო­ნ­ის ცე­დ­რა გა­ხ­ე­ხ­ეთ და წვე­ნი გა­მ­ო­წ­უ­რ­ეთ. ქვა­ბ­ში გა­ა­დ­ნ­ეთ კა­რ­ა­ქი, და­ა­მ­ა­ტ­ეთ მდო­გ­ვი, ლი­მ­ო­ნ­ის ცე­დ­რა და წვე­ნი, აუ­რ­ი­ეთ, კა­რ­გ­ად გა­ა­ც­ხ­ე­ლ­ეთ და ცე­ც­ხ­ლ­ი­დ­ან გა­დ­მ­ო­დ­გ­ით. კო­მ­ბ­ო­ს­ტო ცე­ც­ლ­გ­ა­მ­ძ­ლე ფო­რ­მ­ა­ში გა­დ­ა­ი­ტ­ა­ნ­ეთ, მო­ა­ს­ხ­ით სო­უ­სი და მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ 200 გრა­დ­უ­ს­ზე გა­ხ­უ­რ­ე­ბ­ულ ღუ­მ­ე­ლ­ში. 10-15 წუ­თ­ში მზად იქ­ნ­ე­ბა. ბო­ლ­ოს მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ და­ჭ­რ­ი­ლი ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში.

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №17

22-28 აპრილი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ასტროლოგიური
პროგნოზი

კვირის დღეების ასტროპროგნოზი