კულინარია

ქათმის გულ-ღვიძლი მჟავე კიტრით

№47

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 01.12, 2021 წელი

ქათმის გულ-ღვიძლი მჟავე
კიტრითტრი
დაკოპირებულია

ქათმის გულ-ღვიძლის გემრიელი რეცეპტი ,,თბილისელებისგან" 👇

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი:

🔸100 გრა­მი ქა­თ­მ­ის გუ­ლი, 100 გრა­მი ქა­თ­მ­ის ღვი­ძ­ლი, 100 გრა­მი ქა­თ­მ­ის კუ­ჭი

🔸 4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­თი

🔸 3 ცა­ლი მჟა­ვე კი­ტ­რი, 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, 1 ცა­ლი სტა­ფ­ი­ლო

🔸 2,5 ლი­ტ­რი წყა­ლი

🔸 1 ცა­ლი მო­ზ­რ­დ­ი­ლი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი

🔸 4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი არ­ა­ჟ­ა­ნი

🔸 2 ცა­ლი და­ფ­ნ­ის ფო­თ­ო­ლი, ცო­ტა მწვა­ნე ხა­ხ­ვი, კა­მა, ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში

🔸 სუ­რ­ნ­ე­ლ­ო­ვ­ა­ნი და შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, მა­რ­ი­ლი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი 👩‍🍳

2,5 ლიტრ წყალს და­ა­მ­ა­ტ­ეთ ცო­ტა მა­რ­ი­ლი და მო­ხ­ა­რ­შ­ეთ მა­ს­ში ქა­თ­მ­ის ში­გ­ნ­ე­უ­ლ­ო­ბა, შე­მ­დ­ეგ ამ­ო­ი­ღ­ეთ და და­ჭ­ე­რ­ით. ბუ­ლ­ი­ო­ნი კი გა­ფ­ი­ლ­ტ­რ­ეთ და შე­ი­ნ­ა­ხ­ეთ. ხა­ხ­ვი და­ჭ­ე­რ­ით წვრილ ჩხი­რ­ე­ბ­ად. სტა­ფ­ი­ლო გა­ხ­ე­ხ­ეთ და ხა­ხ­ვ­თ­ან ერ­თ­ად მო­შ­უ­შ­ეთ. გა­ხ­ე­ხ­ეთ კი­ტ­რ­იც. შე­უ­რ­ი­ეთ ხახვსა და სტა­ფ­ი­ლ­ოს და ცო­ტა ხა­ნი კი­დ­ევ შუ­შ­ეთ.

კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი და­ჭ­ე­რ­ით მო­მ­ც­რო კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად, მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ბუ­ლ­ი­ო­ნ­ში მო­ხ­ა­რ­შ­ეთ. ხა­რ­შ­ვ­ის ბო­ლ­ოს ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ ქა­თ­მ­ის შე­გ­ნ­ე­უ­ლი, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ და­ფ­ნ­ის ფო­თ­ო­ლი, მა­რ­ი­ლი, სუ­რ­ნ­ე­ლ­ო­ვ­ა­ნი პი­ლ­პ­ი­ლი, მო­შ­უ­შ­უ­ლი ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლი კი­ტ­რ­თ­ან ერ­თ­ად და 4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი არ­ა­ჟ­ა­ნი. აუ­რ­ი­ეთ, მი­ი­ყ­ვ­ა­ნ­ეთ ად­უ­ღ­ე­ბ­ა­მ­დე და უყ­ა­ვ­ით პი­ლ­პ­ი­ლი. სულ ბო­ლ­ოს, რო­ცა უკ­ვე გა­მ­ო­რ­თ­ა­ვთ, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი მწვა­ნე ხა­ხ­ვი, ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში და კა­მა.

გემრიელად მიირთვით!

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №16

15-21 აპრილი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ასტროლოგიური
პროგნოზი

კვირის დღეების ასტროპროგნოზი