კულინარია

ღვეზელი ქათმით, ყველითა და ხახვით

№23

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 16.06, 2021 წელი

ღვეზელი ქათმით
დაკოპირებულია

ქათმის ღვეზელი ფენოვანი ცომით - გემრიელი რეცეპტი „თბილისელებისგან“:

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 250 გრა­მი ფე­ნ­ო­ვ­ა­ნი ცო­მი, 4 ცა­ლი მდნა­რი ყვე­ლ­ის ფი­რ­ფ­ი­ტა, 2 თა­ვი ხა­ხ­ვი, 250 გრა­მი ქა­თ­მ­ის ფი­ლე, 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი სო­ი­ის სო­უ­სი, 1 კვე­რ­ც­ხ­ის გუ­ლი, ცო­ტა შა­ქ­ა­რი., 3 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­თი.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ქა­თ­მ­ის ფი­ლე და­ა­ქ­უ­ც­მ­ა­ც­ეთ. მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ თა­ს­ში. და­ა­ს­ხ­ით სო­ი­ის სო­უ­სი. აუ­რ­ი­ეთ და გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ 7 წუ­თი. ხა­ხ­ვი და­ჭ­ე­რ­ით თხელ ნა­ხ­ე­ვ­ა­რ­რ­გ­ო­ლ­ე­ბ­ად. ცხელ ტა­ფ­ა­ზე და­ა­ს­ხ­ით 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­თი. მო­შ­უ­შ­ეთ მა­ს­ზე ხა­ხ­ვი და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ცო­ტა შა­ქ­ა­რი, აუ­რ­ი­ეთ. გა­დ­მ­ო­ი­ღ­ეთ ხა­ხ­ვი ლა­ნ­გ­ა­რ­ზე. და­ა­ს­ხ­ით 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­თი. გა­ა­ც­ხ­ე­ლ­ეთ. მო­შ­უ­შ­ეთ მა­ს­ზე ქა­თ­მ­ის ხო­რ­ცი.

ცო­მ­ი გა­ყ­ა­ვ­ით ოთხ ნა­წ­ი­ლ­ად. ცო­მ­ის თი­თ­ო­ე­უ­ლი ნა­წ­ი­ლი გა­ა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ეთ კვა­დ­რ­ა­ტ­ად. მა­რ­ჯ­ვ­ე­ნა ზე­და კუ­თ­ხ­ე­ში ცო­მი რა­მ­დ­ე­ნ­ი­მე ად­გ­ი­ლ­ას გა­ჭ­ე­რ­ით, სი­გ­რ­ძ­ე­ზე. ქვე­და მა­რ­ც­ხ­ე­ნა კუ­თ­ხ­ე­ში კო­ვ­ზ­ით მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ მო­შ­უ­შ­უ­ლი ხო­რ­ცი და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ხა­ხ­ვი. ზე­მ­ო­დ­ან და­ა­ფ­ა­რ­ეთ მდნა­რი ყვე­ლი. გა­დ­მ­ო­კ­ე­ც­ეთ ცო­მი და შე­კ­ა­რ­ით. სა­მ­კ­უ­თ­ხ­ედ ღვე­ზ­ე­ლ­ე­ბს წა­უ­ს­ვ­ით კვე­რ­ც­ხ­ის გუ­ლი და გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ.

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №13

18-24 მარტი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ასტროლოგიური
პროგნოზი

კვირის დღეების ასტროპროგნოზი