გამომცხვარი ბოსტნეული
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 01.03, 2021 წელი
საჭირო ინგრედიენტები: 1 ბადრიჯანი, 1 ყაბაყი, 200 გრამი პომიდორი ჩერი, 2 ცალი ბულგარული წიწაკა, 2 თავი ხახვი, 2 ცალი სტაფილო, 200 გრამი მაგარი ყველი, 150 გრამი არაჟანი, 2 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი, 2 კბილი ნიორი, 1 ჩაის კოვზი მარილი, შავი პილპილი, ხმელი სუნელი, ტკბილი წიწაკა.
მომზადების წესი:
👉 ცოტა ღრმა, გამოსაცხობ ფორმაში ჩააფინეთ ფოლგა. ყაბაყი დაჭერით მსხვილად, დაყარეთ ფოლგაზე. მოაყარეთ, ასევე, მსხვილად დაჭრილი ბადრიჯანი. მრგვლად დაჭერით სტაფილო და გაანაწილეთ ბოსტნეულზე.
👉 შემდეგ ფენად მოათავსეთ მსხვილად დაჭრილი ხახვი, შემდეგ – კუბიკებად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, პომიდორი ჩერი, მოაყარეთ მარილი, პილპილი, წიწაკა და სუნელები. მოასხით ზეითუნის ზეთი და არაჟანი. აურიეთ ძალიან კარგად და მოათავსეთ გაცხელებულ აირღუმელში, 180 გრადუსზე.
👉 გახეხეთ ყველი. ნახევარი საათის შემდეგ გამოიღეთ ფორმა და მოაყარეთ გახეხილი ყველი. ცოტა გასრესილი ნიორი და შეაბრუნეთ აირღუმელში. 10 წუთის შემდეგ კერძი მზად არის.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან