კულინარია

ძროხის ხორცი ტკბილ-ცხარე სოუსში

№3

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 25.01, 2022 წელი

ძროხის ხორცი ტკბილ-მწარე
სოუსში
დაკოპირებულია

გემრიელი კერძის რეცეპტი ,,თბილისელებისგან" 👇

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი:

🔸 800 გრა­მი ძრო­ხ­ის ხო­რ­ცი

🔸 1 მო­ზ­რ­დ­ი­ლი თა­ვი ხა­ხ­ვი

🔸 3 ცა­ლი მჟა­ვე კი­ტ­რი

🔸 სტაფილო, მა­რ­ი­ლი, ცო­ტა შა­ქ­ა­რი

🔸 ტკბილ-ცხარე კეტჩუპი

🔸 ჩი­ლ­ის მო­ტ­კ­ბო სო­უ­სი

🔸 შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, 2 ცა­ლი და­ფ­ნ­ის ფო­თ­ო­ლი

🔸 7 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­თი.


მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი 👩‍🍳

800 გრა­მი ძრო­ხ­ის ხო­რ­ცი და­ჭ­ე­რ­ით კუ­ბ­ე­ბ­ად. გა­რ­ე­ც­ხ­ეთ კა­რ­გ­ად გა­მ­დ­ი­ნ­ა­რე წყა­ლ­ში. სტა­ფ­ი­ლო გა­ხ­ე­ხ­ეთ. ხა­ხ­ვი და­ჭ­ე­რ­ით ნა­ხ­ე­ვ­ა­რ­რ­გ­ი­ო­ლ­ე­ბ­ად. კი­ტ­რი – წვრილ ჩხი­რ­ე­ბ­ად.

ტა­ფ­ა­ზე და­ა­ს­ხ­ით 7 კო­ვ­ზი ზე­თი. გა­ა­ც­ხ­ე­ლ­ეთ კა­რ­გ­ად, და­ყ­ა­რ­ეთ შე­მ­შ­რ­ა­ლი ხო­რ­ცი და მო­ხ­რ­ა­კ­ეთ ხში­რი მო­რ­ე­ვ­ით. 40 წუ­თ­ის შე­მ­დ­ეგ, და­ბ­რ­ა­წ­უ­ლი ქე­რ­ქი რომ გა­უ­ჩ­ნ­დ­ე­ბა, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ თხლად და­ჭ­რ­ი­ლი ხა­ხ­ვი. კა­რ­გ­ად აუ­რ­ი­ეთ. შე­მ­დ­ეგ ცეცხლს და­უ­კ­ე­ლ­ით და კე­რ­ძ­ის მზა­დ­ე­ბა ისე გა­ა­გ­ძ­ე­ლ­ეთ. ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი სტა­ფ­ი­ლო და ცო­ტა რომ და­რ­ბ­ი­ლ­დ­ე­ბა – კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი მჟა­ვე კი­ტ­რი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, შა­ქ­ა­რი, ცო­ტა მა­რ­ი­ლი. აუ­რ­ი­ეთ რა­მ­დ­ე­ნ­ჯ­ე­რ­მე. მო­ა­ს­ხ­ით ტკბილ-ცხა­რე კე­ტ­ჩ­უ­პი და შე­უ­რ­ი­ეთ და­ფ­ნ­ის ფო­თ­ო­ლი. ცხა­რე ჩი­ლ­ის სო­უ­სი კი სულ ბო­ლ­ოს უნ­და და­უ­მ­ა­ტ­ოთ.


გემრიელად მიირთვით!

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №16

15-21 აპრილი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ასტროლოგიური
პროგნოზი

კვირის დღეების ასტროპროგნოზი