ძროხის ენის ჩაშუშული
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 10.08, 2022 წელი
გემრიელი კერძის რეცეპტი ,,თბილისელებისგან" 👇
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 180 გრამი ძროხის ენა (მოხარშული)
🔸 100 გრამი ძეხვი (მონადირის)
🔸 250 გრამი ძროხის ხორცი
🔸 2 ცალი სოსისი
🔸 140 გრამი ღორის ნეკნები
🔸 120 გრამი ბეკონი
🔸 1 თავი ხახვი
🔸 1 ცალი სტაფილო
🔸 რამდენიმე ზეთისხილი
🔸 2 ცალი დაფნის ფოთოლი
🔸 1 ჩაის კოვზი კაპრესი
🔸 კამა
🔸 5 ცალი მჟავე კიტრი
🔸 ლიმონი
🔸 2 სადილის კოვზი ტომატ-პასტა
🔸 შავი პილპილი, ზეთი.
მომზადების წესი 👩🍳
დაასხით ხორცს 2, 5 ლიტრი წყალი და მოხარშეთ. ამოიღეთ ბულიონიდან და გააცივეთ. ბულიონი არ გადააქციოთ. ხორცეული დაჭერით კუბიკებად. ძალიან წვრილად დაჭერით ხახვი. სტაფილო გახეხეთ. მოშუშეთ ზეთში ხახვი და სტაფილო. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი კიტრი. ცოტა კიტრის მწნილის სითხეც. ჩაშუშეთ ერთად. მოასხით ტომატ-პასტაც. აურიეთ და შუშეთ კიდევ 5-7 წუთი. ჩაუმატეთ ხორცეული და კარგად აურიეთ. სქელძირიან ქვაბში ჩაასხით კარგად გაფილტრული ბულიონი. ჩაუმატეთ მოშუშული ინგრედიენტები, დაუმატეთ დაფნის ფოთოლი, ოთხად გაჭრილი ლიმონი, კაპრესი, უკურკო ზეთისხილი და შუშეთ დაბალ ცეცხლზე თავდახურულ ჭურჭელში ერთი საათის განმავლობაში ან მოათავსეთ აირღუმელში 180 გრადუსზე, 40-60 წუთის განმავლობაში. ბოლოს მოაყარეთ პილპილი, დაჭრილი მწვანილი და მოასხით ცოტა ლიმონის წვენი.
გემრიელად მიირთვით!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან