ჩიზქეიქი ნიგვზით
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 13.06, 2021 წელი
გემრიელი რეცეპტები „თბილისელებისგან“:
საჭირო ინგრედიენტები: 600 გრამი კრემ-ყველი, 1 ჩაის კოვზი ვანილი, 200 გრამი ყავისფერი შაქარი, 60 გრამი არაჟანი, მარილი, 3 კვერცხი, 2 სადილის კოვზი ფქვილი, 200 გრამი ორცხობილა, 60 გრამი კარაქი.
კარამელიზებული ნიგოზი: 200 გრამი ნიგოზი, 100 გრამი ყავისფერი შაქარი, 60 მილილიტრი 30%-იანი ნაღები, ცოტა მარილი.
მომზადების წესი: თასში ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი, ვანილი, მარილი. შემდეგ დაუმატეთ დაფხვნილი ორცხობილა, გამდნარი კარაქი, არაჟანი და ძალიან კარგად აურიეთ. გამოაცხვეთ ცხიმწასმულ ფორმაში 170 გრადუსზე. როცა გაცივდება წაუსვით კრემი.
კრემი: ცალკე თასში მოათავსეთ კრემ-ყველი, მოაყარეთ შაქარი, ათქვიფეთ მიქსერით. დაუმატეთ კვერცხი და აურიეთ.
ნიგოზი მოათავსეთ ტაფაზე. მოასხით ნაღები, მოაყარეთ შაქარი, მარილი და აქციეთ კარამელად. აცადეთ, ცოტა გაცივდეს და მოაყარეთ უკვე მზა ჩიზქეიქს.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან