კულინარია

ღორის ხორცის ჩაშუშული შავი ქლიავით

№23

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 15.06, 2021 წელი

ჩაშუშული ღორის ხორცი
დაკოპირებულია

ღორის ხორცის კერძები „თბილისელებისგან“:

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 1 კი­ლო­გ­რ­ა­მი ღო­რ­ის ნე­კ­ნ­ე­ბი, 500 გრა­მი ხა­ხ­ვი, 200 გრა­მი ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა, 200 გრა­მი კო­მ­ბ­ო­ს­ტო, 3-4 ცა­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი, 200 გრა­მი შა­ვი ქლი­ა­ვი, მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, 100 გრა­მი მა­ი­ო­ნ­ე­ზი, 100 გრა­მი არ­ა­ჟ­ა­ნი, 4 კბი­ლი ნი­ო­რი, 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი და­ჭ­რ­ი­ლი ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში, ზეთი.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ხა­ხ­ვი და­ჭ­ე­რ­ით ნა­ხ­ე­ვ­ა­რ­რ­გ­ო­ლ­ე­ბ­ად. კო­მ­ბ­ო­ს­ტო წვრი­ლ­ად და­კ­ე­პ­ეთ, პო­მ­ი­დ­ო­რი და ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად და­ჭ­ე­რ­ით. შა­ვი ქლი­ა­ვი 10 წუ­თ­ით მდუ­ღ­ა­რ­ე­ში და­ა­ლ­ბ­ეთ. შე­მ­დ­ეგ გა­დ­ა­წ­უ­რ­ეთ და და­­ჭ­ე­რ­ით.

მო­შ­უ­შ­ეთ ხა­ხ­ვი ცო­ტა ზე­თ­ში. ხორცი და­ჭ­ე­რ­ით. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი.

გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ობ ფო­რ­მ­ას წა­უ­ს­ვ­ით ზე­თი, მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ მა­ს­ში ხო­რ­ც­ის ნა­ჭ­რ­ე­ბი და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მო­შ­უ­შ­უ­ლი ხა­ხ­ვი, შე­მ­დ­ე­გი ფე­ნა იქ­ნ­ე­ბა კო­მ­ბ­ო­ს­ტო. ზე­მ­ო­დ­ან მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა და პო­მ­ი­დ­ო­რი, სულ ბო­ლ­ოს – შა­ვი ქლი­ა­ვი.

ცა­ლ­კე თა­ს­ში ერ­თ­მ­ა­ნ­ე­თ­ში შე­უ­რ­ი­ეთ არ­ა­ჟ­ა­ნი და მა­ი­ო­ნ­ე­ზი. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ და­ქ­უ­ც­მ­ა­ც­ე­ბ­უ­ლი ნი­ო­რი და მწვა­ნ­ი­ლი. აუ­რ­ი­ეთ კა­რ­გ­ად და მო­ა­ს­ხ­ით. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ცო­ტა წყა­ლი და და­დ­გ­ით და­ბ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე. ად­უ­ღ­ეთ 40-50 წუ­თი. ძა­ლ­ი­ან არ­ო­მ­ა­ტ­უ­ლ­ია და პი­კ­ა­ნ­ტ­უ­რი გე­მო აქვს.

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №16

15-21 აპრილი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ასტროლოგიური
პროგნოზი

კვირის დღეების ასტროპროგნოზი