კულინარია

ბლინები ხორცით

№40

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 12.10, 2021 წელი

ბლინები ხორცით
დაკოპირებულია

გემრიელი ხორცის ბლინების რეცეპტი ,,თბილისელებისგან" 👇

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი:

ბლი­ნი:

🔸 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი სა­ფ­უ­ა­რი

🔸 300 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი რძე

🔸 1 კვე­რ­ც­ხი

🔸 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი შა­ქ­ა­რი

🔸 ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი კო­ვ­ზი მა­რ­ი­ლი

🔸 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­თი, 200 გრა­მი ფქვი­ლი.


ში­გ­თ­ა­ვ­სი:

🔸 300 გრა­მი ხო­რ­ც­ის ფა­რ­ში

🔸 200 გრა­მი სტა­ფ­ი­ლო კო­რ­ე­უ­ლ­ად

🔸 ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი თა­ვი ხა­ხ­ვი

🔸 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­თი

🔸 უც­ხო სუ­ნ­ე­ლი, ძი­რა, პი­ლ­პ­ი­ლი და ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი ჩა­ის კო­ვ­ზი მა­რ­ი­ლი.


მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი 👩‍🍳

და­ი­წ­ყ­ეთ ბლი­ნ­ე­ბ­ი­ს­თ­ვ­ის ცო­მ­ის მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ით. რძე ოდ­ნ­ავ გა­ა­თ­ბ­ეთ, შე­უ­რ­ი­ეთ შა­ქ­ა­რი, შე­მ­დ­ეგ საკუთარი და კო­ვ­ზ­ით მო­უ­რ­ი­ეთ. გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ თბილ ად­გ­ი­ლ­ას 10 წუ­თ­ით. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ მა­რ­ი­ლი და რძე რომ ცო­ტა გა­ც­ი­ვ­დ­ე­ბა, შე­უ­რ­ი­ეთ ზე­თი და კვე­რ­ც­ხი. აუ­რ­ი­ეთ. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ფქვი­ლი და კა­რ­გ­ად აუ­რ­ი­ეთ. ცო­მი მზა­დ­აა. და­ა­ფ­ა­რ­ეთ თბი­ლ­ად და გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ ერ­თი სა­ა­თი.

სა­ნ­ამ ცო­მი „ის­ვ­ე­ნ­ე­ბს“, მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ ში­გ­თ­ა­ვ­სი: ხა­ხ­ვი და­ჭ­ე­რ­ით წვრი­ლ­ად და მო­შ­უ­შ­ეთ ზე­თ­ში, ცხელ ტა­ფ­ა­ზე. შე­მ­დ­ეგ და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ფა­რ­ში და კა­რ­გ­ად აუ­რ­ი­ეთ. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ცო­ტა უც­ხო სუ­ნ­ე­ლი, ძი­რა, მა­რ­ი­ლი, პი­ლ­პ­ი­ლი და ის­ევ აუ­რ­ი­ეთ. გა­დ­მ­ო­დ­გ­ით ცე­ც­ხ­ლ­ი­დ­ან. ცო­ტა რომ გა­ც­ი­ვ­დ­ე­ბა, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ სტა­ფ­ი­ლო და კა­რ­გ­ად აუ­რ­ი­ეთ.

გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ თხე­ლი ბლი­ნ­ე­ბი ზე­თ­წ­ა­ს­მ­ულ ტა­ფ­ა­ზე – 10-12 ცა­ლი უნ­და გა­მ­ო­გ­ი­ვ­ი­დ­ეთ. ცო­ტა რომ გა­ც­ი­ვ­დ­ე­ბა, თი­თ­ო­ე­ულ მა­თ­გ­ა­ნ­ზე, გა­მ­ო­მ­ც­ხ­ვ­ა­რი მხრი­დ­ან და­დ­ეთ მზა ფა­რ­ში და გა­დ­ა­ა­ხ­ვ­ი­ეთ ბლი­ნი, ბო­ლ­ოს შე­წ­ვ­ით ორ­ი­ვე მხრი­დ­ან.


გემრიელად მიირთვით!

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №17

22-28 აპრილი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ასტროლოგიური
პროგნოზი

კვირის დღეების ასტროპროგნოზი