ქი­შ­მ­ი­შ­ი­ა­ნი კე­ქ­სი » თბილისელები
კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
აგვისტო 2018 (109)
ივლისი 2018 (223)
ივნისი 2018 (244)
მაისი 2018 (211)
აპრილი 2018 (194)
მარტი 2018 (256)

ქი­შ­მ­ი­შ­ი­ა­ნი კე­ქ­სი

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბ­ი: 2 კი­ლ­ო­გ­რ­ა­მი ფქვი­ლი,  300 გ­რ­ა­მი ქი­შ­მ­ი­ში, 200 გრა­მი თხელ ფირფიტებად და­ჭრი­ლი ნუ­ში, 750 გრა­მი შა­ქ­ა­რი, 250 გრა­მი ნე­დ­ლი სა­ფ­უ­ა­რი, 0,5 ლი­ტ­რი რძე, 200 გრა­მი ლი­მ­ო­ნ­ი­სა და ფო­რ­თ­ო­ხ­ლ­ის ცუ­კ­ა­ტ­ე­ბი, 750 გრა­მი კა­რ­ა­ქი, 1 პა­ტ­ა­რა ჭი­ქა რო­მი, მწი­კ­ვი და­ფ­ქ­უ­ლი ილი, მწი­კ­ვი მა­რ­ი­ლი,  ნუ­შ­ი­სა და ლი­მ­ო­ნ­ის ეს­ე­ნ­ც­ია – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით; და­მ­ა­ტ­ე­ბ­ით: 125 გრა­მი გა­მ­დ­ნ­ა­რი კა­რ­ა­ქი და 250 გრა­მი შა­ქ­რ­ის პუ­დ­რი.


მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ქი­შ­მ­ი­შს და­ა­ს­ხ­ით ოთ­ა­ხ­ის ტე­მ­პ­ე­რ­ა­ტ­უ­რ­ის წყა­ლი და და­ა­ლ­ბ­ეთ. ფქვი­ლი, შა­ქ­ა­რი და მა­რ­ი­ლი დიდ თა­ს­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ. თბილ რძე­ში გა­ხსე­ნ­ით სა­ფ­უ­ა­რი და გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ 10 წუ­თ­ი. კა­რ­ა­ქი გა­ა­დ­ნ­ეთ და გა­ა­ც­ი­ვ­ეთ. მშრალ ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბს შე­უ­რ­ი­ეთ ჯერ კა­რ­ა­ქი, შე­მ­დ­ეგ რძი­სა და სა­ფ­უ­ა­რ­ის მა­სა. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ნუ­შ­ისა და ლი­მ­ო­ნ­ის ეს­ე­ნ­ც­ი­ე­ბი და რო­მი. მო­ზ­ი­ლ­ეთ ცო­მი, ჩა­დ­ეთ თა­ს­ში, ტი­ლ­ო­ გ­ა­დ­ა­აფ­ა­რ­ე­თ და და­დ­გ­ით თბილ ად­გ­ი­ლ­ას, რომ აფ­უ­ვ­დ­ეს. აფ­უ­ე­ბ­ულ ცომს შე­ა­ზ­ი­ლ­ეთ ნუ­ში, ცო­ტ­ა­ო­დ­ენ ფქვი­ლ­ში არ­ე­უ­ლი ცუ­კ­ა­ტ­ე­ბი და ქი­შ­მ­ი­ში. ცო­მი ორ­ად გა­ყ­ა­ვ­ით, გუ­ნ­დ­ე­ბი და­დ­ეთ თუ­ნ­უ­ქ­ის ფუ­რ­ც­ე­ლ­ზე და გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ კი­დ­ევ 1 სა­ა­თ­ი, შე­მ­დ­ეგ გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ 180 გრა­დ­უ­ს­ზე, და­ა­ხ­ლ­ო­ე­ბ­ით 1 სა­ა­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. გა­მ­ო­ც­ხ­ო­ბ­ა­მ­დე ცო­ტა ხნით ად­რე ნა­მ­ც­ხ­ვ­ა­რს გა­დ­ა­ა­ფ­ა­რ­ეთ ფო­ლ­გა და ისე და­ა­ს­რ­უ­ლ­ეთ ცხო­ბა.  ცხელ-ცხელ კექსს მოა­ს­ხ­ით გა­მ­დ­ნ­ა­რი კა­რ­ა­ქი და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ შა­ქ­რ­ის პუ­დ­რი.

скачать dle 11.3