ხო­რ­ცი შა­ვი ქლი­ა­ვ­ით » თბილისელები
კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
აგვისტო 2018 (109)
ივლისი 2018 (223)
ივნისი 2018 (244)
მაისი 2018 (211)
აპრილი 2018 (194)
მარტი 2018 (256)

ხო­რ­ცი შა­ვი ქლი­ა­ვ­ით

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 1 კი­ლ­ო­გ­რ­ა­მი ღო­რ­ის (ან ძრო­ხ­ის) მჭლე ხო­რ­ცი, 400 გრა­მი ხა­ხ­ვი, 200 გრა­მი ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა, 200 გრა­მი კო­მ­ბ­ო­ს­ტო, 3-4 ცა­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი, 200 გრა­მი შა­ვი ქლი­ა­ვი, მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, ზეთი, 100 გრა­მი მა­ი­ო­ნ­ე­ზი, 100 გრა­მი არ­ა­ჟ­ა­ნი, 4 კბი­ლი ნი­ო­რი, 150 გრა­მი მწვა­ნ­ი­ლი.
მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ხა­ხ­ვი და­ჭ­ე­რ­ით ნა­ხ­ე­ვ­ა­რ­რ­გ­ო­ლ­ე­ბ­ად, კო­მ­ბ­ო­ს­ტო წვრი­ლ­ად და­კ­ე­პ­ეთ, პო­მ­ი­დ­ო­რს გა­ა­ც­ა­ლ­ეთ კა­ნი და ბუ­ლ­გ­ა­რ­ულ წი­წ­ა­კ­ა­ს­თ­ან ერ­თ­ად, კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად და­ჭ­ე­რ­ით. შა­ვი ქლი­ა­ვი 10 წუ­თ­ით მდუ­ღ­ა­რ­ე­ში ჩა­ა­ლ­ბ­ეთ და შუა-შუა გა­ჭ­ე­რ­ით.
ხო­რ­ცი და­ჭ­ე­რ­ით მო­მ­ც­რო კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი. ხა­ხ­ვი მო­შ­უ­შ­ეთ ზეთში და გა­დ­მ­ო­ი­ღ­ეთ თე­ფ­შ­ზე. იმ­ა­ვე ტა­ფ­ა­ზე მო­ხ­რ­ა­კ­ეთ ხო­რ­ცი. ცე­ც­ხ­ლ­გ­ა­მ­ძ­ლე ქვა­ბ­ში (სქე­ლ­ძ­ი­რა უნ­და იყ­ოს), ძი­რ­ში წა­უ­ს­ვ­ით ზე­თი. მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ხო­რ­ცი, ზე­მ­ო­დ­ან მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მო­შ­უ­შ­უ­ლი ხა­ხ­ვი, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ კო­მ­ბ­ო­ს­ტო და ცო­ტა მა­რ­ი­ლი. შე­მ­დ­ეგ ფე­ნ­ად მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა, მერე – პო­მ­ი­დ­ო­რი და შა­ვი ქლი­ა­ვი.
ერ­თ­მ­ა­ნ­ე­თ­ში შე­უ­რ­ი­ეთ მა­ი­ო­ნ­ე­ზი, არ­ა­ჟ­ა­ნი, დანაყილი ნიორი, ცო­ტა და­ქ­უ­ც­მ­ა­ც­ე­ბ­უ­ლი შა­ვი ქლი­ა­ვი და წვრი­ლად და­ჭ­რ­ი­ლი მწვა­ნ­ი­ლი. შე­უ­რ­ი­ეთ ცო­ტა წყა­ლი. აუ­რ­ი­ეთ და ფრთხი­ლ­ად და­ა­ს­ხ­ით კერძს – და­ა­ხ­ლ­ო­ე­ბ­ით ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი ჭი­ქა წყა­ლი სა­კ­მ­ა­რ­ი­სი იქ­ნ­ე­ბა. შუ­შ­ეთ და­ბ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე 40-50 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში, სრულ მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ა­მ­დე.
ორ­ი­გ­ი­ნ­ა­ლ­უ­რი გე­მო და არ­ო­მ­ა­ტი აქვს.

скачать dle 11.3