კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ოქტომბერი 2019 (100)
სექტემბერი 2019 (197)
აგვისტო 2019 (236)
ივლისი 2019 (209)
ივნისი 2019 (208)
მაისი 2019 (254)

კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­ის რუ­ლ­ე­ტი

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბ­ი: კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­ის ცო­მ­ი­ს­თ­ვ­ის – 800 გრა­მი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი, 75 გრა­მი მა­ნ­ა­ნ­ის ბუ­რ­ღ­უ­ლი, 75 გრა­მი ახ­ა­ლ­გ­ა­ხ­ე­ხ­ი­ლი პა­რ­მ­ე­ზ­ა­ნი, 1 ცა­ლი კვე­რ­ც­ხი, 150 გრა­მი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­ის სა­ხ­ა­მ­ე­ბ­ე­ლი, ცო­ტ­ა­ო­დ­ე­ნი პუ­რ­ის ფქვი­ლი სა­ფ­ა­ნ­ე­ლ­ად, 60 გრა­მი კა­რ­ა­ქი, 2-3 ღე­რი ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში, მა­რ­ი­ლი და ჯა­ვ­ზი გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით. გუ­ლ­ს­ა­რ­თ­ი­ს­თ­ვ­ის: 1 კო­ნა ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში, 1 კო­ნა რე­ჰ­ა­ნი, 75 გრა­მი კე­დ­რ­ის კა­კ­ა­ლი, 75 გრა­მი თხი­ლი, 40 გრა­მი გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი პა­რ­მ­ე­ზ­ა­ნი, მა­რ­ი­ლი, პილპილი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით.

პო­მ­ი­დ­ვ­რ­ის სა­ლ­ს­ი­ს­თ­ვ­ის: 500 გრა­მი პო­მ­ი­დ­ო­რი, 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, 0,5 კო­ნა რე­ჰ­ა­ნი, 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ვა­შ­ლ­ის ძმა­რი, 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ყა­ვ­ი­ს­ფ­ე­რი შა­ქ­ა­რი, მარილი, ახ­ა­ლ­დ­ა­ფ­ქ­უ­ლი შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი გა­რ­ე­ც­ხ­ეთ და 20 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში მა­რ­ი­ლ­ი­ან წყა­ლ­ში მო­ხ­ა­რ­შ­ეთ კა­ნ­ი­ა­ნ­ად. შე­მ­დ­ეგ გა­დ­ა­ა­ვ­ლ­ეთ ცი­ვი წყა­ლი და კა­ნი გა­ა­ც­ა­ლ­ეთ. ცხელ-ცხე­ლი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი და­ჭ­ყ­ლ­ი­ტ­ეთ, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ მა­რ­ი­ლი, მა­ნ­ა­ნ­ის ბუ­რ­ღ­უ­ლი, პა­რ­მ­ე­ზ­ა­ნი, კვე­რ­ც­ხი, კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­ის სა­ხ­ა­მ­ე­ბ­ე­ლი, ჯა­ვ­ზი და კა­რ­გ­ად აზ­ი­ლ­ეთ.

მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ გუ­ლ­ს­ა­რ­თი: მწვა­ნ­ი­ლი წვრი­ლ­ად და­კ­ე­პ­ეთ. ას­ე­ვე და­კ­ე­პ­ეთ თხი­ლი და კე­დ­რ­ის კა­კ­ა­ლი. შე­უ­რ­ი­ეთ ყვე­ლი, მწვა­ნ­ი­ლი, მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი. კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­ის ცო­მი გა­ა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ეთ ფქვილმოყრილ დაფაზე, ზედ გა­დ­ა­ა­ნ­ა­წ­ი­ლ­ეთ გუ­ლ­ს­ა­რ­თი და ფრთხი­ლ­ად გა­დ­ა­ა­ხ­ვ­ი­ეთ. გა­დ­ა­ი­ტ­ა­ნ­ეთ ტი­ლ­ო­ზე, გა­ა­ხ­ვ­ი­ეთ და ბო­ლ­ო­ე­ბი ძა­ფ­ით შე­კ­ა­რ­ით. მო­გ­რ­ძო ფო­რ­მ­ის მა­ღ­ალ ტა­ფ­ა­ში ან ქვა­ბ­ში აა­დ­უ­ღ­ეთ წყა­ლი, ჩა­ყ­ა­რ­ეთ 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი მა­რ­ი­ლი და შიგ მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ტი­ლ­ო­ში გა­ხ­ვ­ე­უ­ლი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­ის რუ­ლ­ე­ტი ისე, რომ წყა­ლ­მა და­ფ­ა­რ­ოს. ხა­რ­შ­ეთ და­ბ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე 45 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. პო­მ­ი­დ­ვ­რ­ე­ბი ოთ­ხ­ად გა­ჭ­ე­რ­ით და თე­ს­ლი ამ­ო­უ­ღ­ეთ. შე­მ­დ­ეგ წვრი­ლ­ად და­ჭ­ე­რ­ით, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ და­ჭ­რ­ი­ლი მწვა­ნ­ი­ლი, მა­რ­ი­ლი, შაქარი, ძმარი, პი­ლ­პ­ი­ლი და წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი ხა­ხ­ვი. ცა­ლ­კე გა­ა­დ­ნ­ეთ კა­რ­ა­ქი. ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში და­კ­ე­პ­ეთ. რუ­ლ­ე­ტი წყლი­დ­ან ამ­ო­ი­ღ­ეთ, გა­ხ­ს­ე­ნ­ით და და­ჭ­ე­რ­ით, ზე­მ­ო­დ­ან კი გა­მ­დ­ნ­ა­რი კა­რ­ა­ქი მო­ა­ს­ხ­ით და ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ. მი­ი­რ­თ­ვ­ით პო­მ­ი­დ­ვ­რ­ის სა­ლ­ს­ა­ს­თ­ან ერ­თ­ად.

скачать dle 11.3