კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (210)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

ყა­ბ­ა­ყ­ის ღვე­ზ­ე­ლი

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 500 გრა­მი ყა­ბ­ა­ყი, 4 ცა­ლი კვე­რ­ც­ხი, ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი ჭი­ქა გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი რბი­ლი ყვე­ლი, 1/3 ჭი­ქა ზე­თი, 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, ნახევარ-ნახევარი კო­ნა ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში და კა­მა, მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, 250 გრა­მი ნე­ბ­ი­ს­მ­ი­ე­რი ხო­რ­ც­ის ფა­რ­ში (შე­გიძლიათ ეს კე­რ­ძი ხო­რ­ც­ის გა­რ­ე­შ­ეც მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ოთ). ბლინის ფქვილი, რომელსაც ასე მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ე­ბთ: 1 ჩაის ჭი­ქა პურის ფქვილს და­უ­მ­ა­ტ­ეთ 1,5 ჩა­ის კო­ვ­ზი გა­მ­ა­ფ­ხ­ვ­ი­ე­რ­ე­ბ­ე­ლი, 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი რძის ფხვნი­ლი, 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი შა­ქ­ა­რი, 0,5 ჩა­ის კო­ვ­ზი მა­რ­ი­ლი, 1 ჭი­ქა კვე­რ­ც­ხ­ის ფხვნი­ლი.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ყა­ბ­ა­ყი და­ჭ­ე­რ­ით თხელ ფი­რ­ფ­ი­ტ­ე­ბ­ად. კვე­რ­ც­ხი ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ და შე­უ­რ­ი­ეთ ჯერ ყვე­ლი, შე­მ­დ­ეგ ბლი­ნ­ის ფქვი­ლი, მა­რ­ი­ლი, პი­ლ­პ­ი­ლი და კა­რ­გ­ად ამოუ­რ­ი­ეთ.
ხა­ხ­ვი და მწვა­ნ­ი­ლი და­ჭერით, შეაზილეთ ცომს, შე­მ­დ­ეგ შე­უ­რ­ი­ეთ ყა­ბ­ა­ყი და კა­რ­გ­ად ამოუ­რ­ი­ეთ.
ხო­რ­ც­ის ფა­რ­ში წი­ნ­ა­ს­წ­არ მო­შ­უ­შ­ეთ ცო­ტა ზე­თ­ში. ცე­ც­ხ­ლ­გ­ა­მ­ძ­ლე ფო­რ­მ­ა­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ყა­ბ­ა­ყ­იანი ცო­მ­ის ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი, გადაუ­ს­ვ­ით ხორცის ფა­რ­ში და ზემოდან ყა­ბ­ა­ყ­იანი ცომის მე­ო­რე ნა­ხ­ე­ვ­ა­რ­ი და­ა­დ­ეთ. მო­ა­ს­წ­ო­რ­ეთ და მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ცხელ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში 35-40 წუ­თ­ით. უგ­ე­მ­რ­ი­ე­ლ­ე­ს­ია და ნა­კ­ლ­ე­ბ­ად კა­ლ­ო­რ­ი­უ­ლი. ფო­რ­მ­ა­შ­ი­ვე გა­ა­ც­ი­ვ­ეთ და ისე მი­ი­რ­თ­ვ­ით.

скачать dle 11.3