კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2019 (108)
ოქტომბერი 2019 (245)
სექტემბერი 2019 (197)
აგვისტო 2019 (236)
ივლისი 2019 (209)
ივნისი 2019 (208)

ყვა­ვ­ი­ლ­ო­ვ­ა­ნი კო­მ­ბ­ო­ს­ტო ქა­თ­მ­ით, ტო­მ­ა­ტ­ისა და ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლ­ის სო­უ­ს­ში

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 600 გრა­მი ქა­თ­მ­ის ფი­ლე, 1 კი­ლ­ო­გ­რ­ა­მი ყვა­ვ­ი­ლ­ო­ვ­ა­ნი კო­მ­ბ­ო­ს­ტო, 100 გრა­მი მა­გ­ა­რი ყვე­ლი, 3 კბი­ლი ნი­ო­რი, 1 ცა­ლი ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა, 2 ცა­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი, 3 სადილის კოვზი არაჟანი ან 100 მილილიტრი ნაღები, 3 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ტო­მ­ატ-პა­ს­ტა, 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, ზე­თი, შა­ქ­ა­რი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, მა­რ­ი­ლი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით, ყველანაირი მწვანილი.


მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ყვა­ვ­ი­ლ­ო­ვ­ა­ნი კო­მ­ბ­ო­ს­ტო და­შ­ა­ლ­ეთ კუ­ნ­წ­უ­ლ­ე­ბ­ად, 5 წუ­თ­ით მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ მდუ­ღ­ა­რე მა­რ­ი­ლ­ი­ან წყა­ლ­ში და გა­დ­ა­წ­უ­რ­ეთ. ჭი­ქა ნა­ხ­ა­რ­ში შე­ი­ნ­ა­ხ­ეთ სო­უ­ს­ი­ს­თ­ვ­ის. ქა­თ­მ­ის ფი­ლე და­ჭ­ე­რ­ით მო­მ­ც­რო ნა­ჭ­რ­ე­ბ­ად. უყ­ა­ვ­ით მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი, და­ყ­ა­რ­ეთ ცხელ, ზე­თ­ი­ან ტა­ფ­ა­ზე და ყვე­ლა მხრი­დ­ან შე­ბ­რ­ა­წ­ეთ სა­კ­მ­ა­ოდ ძლი­ერ ცე­ც­ხ­ლ­ზე. ზე­თ­წ­ა­ს­მ­ულ ფო­რ­მ­ა­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ კო­მ­ბ­ო­ს­ტ­ოს მა­ს­ის ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი, მე­ო­რე ფე­ნა ქა­თ­ა­მი იქ­ნ­ე­ბა.
მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ სო­უ­ს­იც: ოდნავ მო­შ­უ­შ­ეთ წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი ხა­ხ­ვი და ნი­ო­რი, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ კა­ნ­გ­ა­ც­ლ­ი­ლი და და­ჭ­რ­ი­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი, წვრი­ლად და­ჭ­რ­ი­ლი ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა და შუ­შ­ეთ 5 წუ­თი.
თა­ს­ში ერ­თ­მ­ა­ნ­ე­თს შე­უ­რ­ი­ეთ ტო­მ­ატ-პა­ს­ტა, 1 ჭი­ქა წყა­ლი, მა­რ­ი­ლი, პი­ლ­პ­ი­ლი და შა­ქ­ა­რი.  არ­ა­ჟ­ა­ნ­იც (ან ნა­ღ­ე­ბი). ეს მა­სა ჩა­ა­ს­ხ­ით ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლ­ში და შუშეთ 1-2 წუ­თი.
ამ სო­უ­ს­ის ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი მო­ა­ს­ხ­ით ხორცს. შე­მ­დ­ეგ ფე­ნ­ად მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ყვა­ვ­ი­ლ­ო­ვ­ა­ნი კო­მ­ბ­ო­ს­ტო, მო­ა­ს­ხ­ით დარჩენილი სო­უ­სი, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ და­ფ­ხ­ვ­ნ­ი­ლი ყვე­ლი და მწვანილი და ა­ც­ხ­ვ­ეთ 180-190 გრა­დ­უ­ს­ზე, 30 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში.

скачать dle 11.3