კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
სექტემბერი 2017 (162)
აგვისტო 2017 (212)
ივლისი 2017 (233)
ივნისი 2017 (265)
მაისი 2017 (216)
აპრილი 2017 (220)

ბე­კ­ო­ნ­ის, სო­კ­ოსა და მა­კ­ა­რ­ო­ნ­ის სა­ლ­ა­თა – მის თი­კ­ა­ს­გ­ან

ძა­ლ­ი­ან მი­ყ­ვ­ა­რს  ქა­რ­თ­უ­ლი და ბე­რ­ძ­ნ­უ­ლი სა­მ­ზ­ა­რ­ე­ულო და ვცდი­ლ­ობ, ამ ქვე­ყ­ნ­ე­ბ­ი­ს­თ­ვ­ის და­მ­ა­ხ­ა­ს­ი­ა­თ­ე­ბ­ე­ლი ტრა­დ­ი­ც­ი­უ­ლი კე­რ­ძ­ე­ბი მო­ვ­ა­მ­ზ­ა­დო. თუ­მ­ცა, რო­გ­ო­რი მზა­რ­ე­უ­ლი ვარ, ეს მათ უნ­და თქვან, ვინც ჩემ მიერ მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ულ კე­რ­ძ­ე­ბს მიირთმევს. ას­ე­ვე, მი­ყ­ვ­ა­რს სა­მ­ზ­ა­რ­ე­უ­ლ­ო­ში ექ­ს­პ­ე­რ­ი­მ­ე­ნ­ტ­ე­ბ­ის ჩატარება და ად­ვ­ი­ლ­ად მო­ს­ა­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ე­ლ­ი სა­ჭ­მ­ლ­ის გაკეთება. ომ­ლ­ე­ტ­ი­თ და­წ­ყ­ე­ბ­უ­ლი, ელ­ა­რ­ჯ­ითა და სა­ც­ი­ვ­ით და­მ­თ­ა­ვ­რ­ე­ბ­უ­ლი, ყველაფერი ჩე­მი ხე­ლ­ით მაქვს გა­კ­ე­თ­ე­ბ­უ­ლი. ახ­ლა კი შე­მ­ო­გ­თ­ა­ვ­ა­ზ­ე­ბთ ბე­კ­ო­ნ­ის, სო­კ­ოსა და მა­კ­ა­რ­ო­ნ­ის სა­ლ­ა­თ­ას, რო­მ­ე­ლ­იც ძა­ლ­ი­ან გე­მ­რ­ი­ე­ლი და ნო­ყ­ი­ე­რ­ია.


სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბ­ი: 200 გრა­მი „პა­ს­ტა” მა­კ­ა­რ­ო­ნი, 150 გრა­მი სო­კო, 1 ცა­ლი ბულგარული წი­წ­ა­კა, 150 გრა­მი პრა­სი, 100 გრა­მი ბე­კ­ო­ნი, 150 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი რძე, 2 ცა­ლი კვე­რ­ც­ხი, 3 ღე­რი ახ­ა­ლი ან ხმე­ლი ბე­გ­ქ­ო­ნ­დ­ა­რა, ცო­ტ­ა­ო­დ­ე­ნი ზე­თი, მა­რ­ი­ლი და ახ­ა­ლ­დ­ა­ფ­ქ­უ­ლი პი­ლ­პ­ი­ლი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით.


მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: „პა­ს­ტა” მო­ხ­ა­რ­შ­ეთ მდუ­ღ­ა­რე მა­რ­ი­ლ­ი­ან წყა­ლ­ში და გა­დ­ა­წ­უ­რ­ეთ. სო­კ­ო­ე­ბი შუა-შუა, წი­წ­ა­კა – კუ­ბ­იკე­ბ­ად, პრა­სი კი სქელ რგო­ლ­ე­ბ­ად და­ჭ­ე­რ­ით. ბე­კ­ო­ნ­ი შუ­ა­-შუა გა­ჭ­ე­რი­თ და გა­ხ­უ­რ­ე­ბ­ულ ტა­ფ­ა­ზე ოდნავ შე­ბ­რ­ა­წ­ეთ, შე­მ­დ­ეგ ამ­ო­ი­ღ­ეთ და და­ს­ა­წ­რ­ე­ტ­ად ქა­ღ­ა­ლ­დ­ის ხე­ლ­ს­ა­ხ­ო­ც­ზე და­ა­წ­ყ­ვ­ეთ. და­ჭ­რ­ი­ლი ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლი და სო­კო ზე­თ­ში მო­შ­უ­შ­ეთ, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი. კვე­რ­ც­ხი და რძე ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი, შემდეგ – წვრი­ლ­ად და­კ­ე­პ­ი­ლი ან და­ფ­ქ­უ­ლი ბე­გ­ქ­ო­ნ­დ­ა­რა. „პა­ს­ტა” ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლ­თ­ან ერ­თ­ად მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ტა­ფ­ა­ში. ზე­მ­ო­დ­ან მოა­ს­ხ­ით რძი­სა და კვე­რ­ც­ხ­ის ნა­რ­ე­ვი და 12-15 წუ­თ­ი დადგით სა­შ­უ­ა­ლო ცე­ც­ხ­ლ­ზე, თა­ვ­დ­ა­ხ­უ­რ­უ­ლი. ძალიან ისიამოვნებთ.

скачать dle 11.3