კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
სექტემბერი 2017 (162)
აგვისტო 2017 (212)
ივლისი 2017 (233)
ივნისი 2017 (265)
მაისი 2017 (216)
აპრილი 2017 (220)

ცო­მ­ის ყვა­ვ­ი­ლ­ე­ბი წი­წ­ი­ბ­უ­რ­ა­თი და სო­კ­ო­თი

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 600 გრა­მი ფქვი­ლი, 200 გრა­მი წყა­ლი (ცო­მ­ში), მა­რ­ი­ლი  – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით (ცო­ტა – ცო­მ­ში), 3/4 ჭი­ქა წი­წ­ი­ბ­უ­რა, 500 გრა­მი ქა­მა სო­კო, 160 გრა­მი ხა­ხ­ვი (ში­გ­თ­ა­ვ­ს­ში), შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, 500 გრა­მი ზე­თი (ნაწილი – ცომისთვის, ნაწილი – შიგთავსისთვის).


მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ფქვი­ლი აუ­ც­ი­ლ­ე­ბ­ლ­ად გა­ც­ე­რ­ით, შე­უ­რ­ი­ეთ ცო­ტა მა­რ­ი­ლი, წყა­ლი, ზე­თი და მო­ზ­ი­ლ­ეთ ჩვი­ლი, ელ­ა­ს­ტ­ი­კ­უ­რი ცო­მი. გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ 30 წუ­თი.
წი­წ­ი­ბ­უ­რა გა­რ­ე­ც­ხ­ეთ, და­ა­ს­ხ­ით წყა­ლი ზო­მ­ა­ზე, უყ­ა­ვ­ით ცო­ტა მა­რ­ი­ლი და მო­ხ­ა­რ­შ­ეთ.
სო­კო მო­ხ­ა­რ­შ­ეთ, უყ­ა­ვ­ით მა­რ­ი­ლი (შე­გ­ი­ძ­ლ­ი­ათ, ხა­რ­შ­ვ­ი­ს­ას მა­რ­ი­ლ­ის ნა­ც­ვ­ლ­ად სო­კ­ოს კუ­ბ­ი­კი და­უ­მ­ა­ტ­ოთ). წვრი­ლ­ად და­ჭ­ე­რ­ით ხა­ხ­ვი, მო­შ­უ­შ­ეთ ზე­თ­ში, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ სო­კო და ხრა­კ­ეთ 5 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში.  შეურიეთ მო­ხ­ა­რ­შ­უ­ლი წი­წ­ი­ბ­უ­რა, მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი. ცო­მი გა­ა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ეთ 0,6 სა­ნ­ტ­ი­მ­ე­ტრ სი­ს­ქ­ე­ზე. ამ­ო­ჭ­ე­რ­ით მა­სში 11 სა­ნ­ტ­ი­მ­ე­ტ­რ­ი დი­ა­მ­ე­ტ­რ­ის წრე­ე­ბი (სულ 10 ცა­ლი წრე უნ­და გა­მ­ო­ვ­ი­დ­ეს). თი­თ­ო­ე­უ­ლი ოდ­ნ­ავ და­ტ­კ­ე­პ­ნ­ეთ ხე­ლ­ით და გა­ა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ეთ.
შუ­ა­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ფა­რ­ში და შე­კ­ა­რ­ით ლა­მ­ა­ზ­ად, ყვა­ვ­ი­ლ­ი­ვ­ით. შე­ბ­რ­ა­წ­ეთ თქვე­ნი „ყვა­ვ­ი­ლ­ე­ბი“ მდუ­ღ­ა­რე ზე­თ­ში. არ­ა­ჩ­ვ­ე­უ­ლ­ე­ბ­რ­ი­ვ­ად გე­მ­რ­ი­ე­ლ­ია. შე­გ­ი­ძ­ლ­ი­ათ, არ­ა­ჟ­ა­ნ­თ­ან ერ­თ­ად მი­ი­რ­თ­ვ­ათ.

скачать dle 11.3