კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
მაისი 2019 (103)
აპრილი 2019 (201)
მარტი 2019 (208)
თებერვალი 2019 (255)
იანვარი 2019 (209)
დეკემბერი 2018 (213)

შე­მ­წ­ვ­ა­რი სა­ქ­ო­ნ­ლ­ის ღვი­ძ­ლი ვა­შ­ლ­ით

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბ­ი: 150 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი ძმა­რი „ბა­ლ­ზ­ა­მ­ი­კო”, 150 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი ბუ­ლ­ი­ო­ნი, 4 ცა­ლი წი­თ­ე­ლი ხა­ხ­ვი, 650 გრა­მი საქონლის ღვი­ძ­ლი, 3 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­თი, 4 ღე­რი ნე­დ­ლი ან და­ფ­ქ­უ­ლი თა­ვ­შ­ა­ვა, 3 ცა­ლი მჟა­ვე ვა­შ­ლი, მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით.


მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: „ბა­ლ­ზ­ა­მ­ი­კო” და ბუ­ლ­ი­ო­ნი პა­ტ­ა­რა ქვა­ბ­ში წა­მ­ო­ა­დ­უ­ღ­ეთ. რო­დ­ე­ს­აც 1/3 და­ა­შ­რ­ე­ბა, გა­დ­მ­ო­დ­გ­ით ცე­ც­ხ­ლ­ი­დ­ან და  შე­ი­ნ­ა­ხ­ეთ. ხა­ხ­ვი თხელ რგო­ლ­ე­ბ­ად და­ჭ­ე­რ­ით. ღვიძლს გა­დ­ა­ა­ც­ა­ლ­ეთ აპ­კი და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი.  ტა­ფ­ა­ზე გა­ა­ც­ხ­ე­ლ­ეთ ზე­თი და ღვი­ძ­ლი ორ­ი­ვე მხრი­დ­ან შე­წ­ვ­ით მა­ღ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ თა­ვ­შ­ა­ვა, შე­მ­დ­ეგ გა­დ­ა­ი­ტ­ა­ნ­ეთ სა­ც­ხ­ობ ფუ­რ­ც­ე­ლ­ზე და 220 გრა­დ­უ­ს­ზე გა­ხ­უ­რ­ე­ბ­ულ ღუ­მ­ე­ლ­ში  15-20 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში აც­ხ­ვ­ეთ. სა­ნ­ამ ღვი­ძ­ლი შე­ი­წ­ვ­ე­ბა, ვა­შ­ლი გა­რ­ე­ც­ხ­ეთ, გუ­ლი ამ­ო­ა­ჭ­ე­რ­ით, რგო­ლ­ე­ბ­ად და­ჭ­ე­რ­ით  და გა­ც­ხ­ე­ლ­ე­ბ­ულ ზე­თ­ში 1-2 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში შე­წ­ვ­ით. ბო­ლ­ოს და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ხა­ხ­ვი და 5-6 წუ­თ­ი ერ­თ­ად შუ­შ­ეთ. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი. ღვი­ძ­ლ­ის მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ა­მ­დე 4-5 წუ­თ­ით ად­რე მო­შ­უ­შ­უ­ლი ვა­შ­ლი ღვიძლს და­ა­დ­ეთ. მზა კერძს სუ­ფ­რ­ა­ზე მი­ტ­ა­ნ­ის წინ „ბა­ლ­ზ­ა­მ­ი­კ­ოსა” და ბულიონის სო­უ­სი მო­ა­ს­ხ­ით.

скачать dle 11.3