კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ოქტომბერი 2017 (119)
სექტემბერი 2017 (262)
აგვისტო 2017 (212)
ივლისი 2017 (233)
ივნისი 2017 (265)
მაისი 2017 (216)

„ბუ­დ­ე­ე­ბი“ თე­ვ­ზ­ით ან ქა­თ­მ­ის ხორცით

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 5 ცა­ლი მო­ზ­რ­დ­ი­ლი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი, 1 ცა­ლი მო­ზ­რ­დ­ი­ლი სტა­ფ­ი­ლო, 1 თავი ხახვი, 350 გრა­მი წი­თ­ე­ლი თე­ვ­ზი ან მო­ხ­ა­რ­შ­უ­ლი ქა­თ­მ­ის ხო­რ­ცი, 100 გრა­მი არ­ა­ჟ­ა­ნი, 50 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი ნა­ღ­ე­ბი, ცო­ტა კა­რ­ა­ქი, 50 გრა­მი რბი­ლი ჰო­ლ­ა­ნ­დ­ი­უ­რი ყვე­ლი, მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, ლი­მ­ო­ნ­ის წვე­ნი, მწვანილი.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: მო­ხ­ა­რ­შ­ეთ კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი ისე, რომ ოდ­ნ­ავ უმი და­რ­ჩ­ეს. თე­ვ­ზ­იც  ნა­ხ­ე­ვ­რ­ად მო­ხ­ა­რ­შ­ეთ. გა­მ­ო­ა­ც­ა­ლ­კ­ე­ვ­ეთ ფხე­ბ­ი­ს­გ­ან რბი­ლ­ო­ბი და და­ა­ქ­უ­ც­მ­ა­ც­ეთ (თე­ვ­ზი შე­გ­ი­ძ­ლ­ი­ათ შე­ც­ვ­ა­ლ­ოთ ქა­თ­მ­ის თე­თ­რი ხო­რ­ც­ით). შე­ბ­რ­ა­წ­ეთ 7 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში 180 გრა­დ­უ­ს­ზე. თუ თე­ვ­ზ­ით აკ­ე­თ­ე­ბთ, ცო­ტა ლი­მ­ო­ნ­ით და­ნ­ა­მ­ეთ და პი­ლ­პ­ი­ლი მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ. ახ­ლა მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ „ბუ­დ­ე­ე­ბი“. ფო­ლ­გ­ა­ მ­ო­კ­ე­ც­ეთ ორ­ად. „ბუდის” ფორმის მისაღებად გამოიყენეთ ლიტრიანი ქილის ძირი გარეთა მხრიდან – ფოლგა ქი­ლ­ის ძი­რ­ზე შემოახვიეთ და „ბუდე” გამოგივათ (რო­გ­ო­რც ეს სუ­რ­ა­თ­ე­ბ­ზ­ეა ნა­ჩ­ვ­ე­ნ­ე­ბი). გვე­რ­დ­ე­ბი 1,5 სა­ნ­ტ­ი­მ­ე­ტ­რ­ის სიგანის მა­ი­ნც უნ­და იყ­ოს. სტა­ფ­ი­ლო გა­ხ­ე­ხ­ეთ, ხა­ხ­ვი წვრი­ლ­ად და­ჭ­ე­რ­ით და ორ­ი­ვე ერ­თ­ად ზე­თ­ში მო­შ­უ­შ­ეთ. არ­ა­ჟ­ა­ნს შე­უ­რ­ი­ეთ ნა­ღ­ე­ბი. უყ­ა­ვ­ით ცო­ტა მა­რ­ი­ლი და, სუ­რ­ვ­ი­ლ­ი­ს­ა­მ­ე­ბრ, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი მწვა­ნ­ი­ლი. კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი გა­ხ­ე­ხ­ეთ, გა­დ­ა­ა­ნ­ა­წ­ი­ლ­ეთ „ბუდეებში” და წა­უ­ს­ვ­ით არ­ა­ჟ­ნ­ისა და ნა­ღ­ე­ბ­ის „კრე­მი“. მე­ო­რე ფე­ნ­ად მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ თე­ვ­ზი (ან ქათმის ფილე), ის­ევ წა­უ­ს­ვ­ით „კრე­მი“ და ზე­მ­ო­დ­ან კი­დ­ევ ერთ ფე­ნ­ად მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ სტა­ფ­ი­ლო და ხა­ხ­ვი. ზედაპირი და­ფ­ა­რ­ეთ გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­ით, ისევ წა­უ­ს­ვ­ით ბლო­მ­ად „კრე­მი“ და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი ყვე­ლი. გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ 180 გრა­დ­უ­ს­ზე, 20 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. ფა­ნ­ტ­ა­ს­ტ­ი­კ­უ­რ­ია.

скачать dle 11.3