კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ოქტომბერი 2017 (119)
სექტემბერი 2017 (262)
აგვისტო 2017 (212)
ივლისი 2017 (233)
ივნისი 2017 (265)
მაისი 2017 (216)

რუ­ლ­ე­ტი ვა­ხ­შ­მ­ი­ს­თ­ვ­ის

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 4 ცა­ლი კვე­რ­ც­ხი, 100 გრა­მი მა­გ­ა­რი ყვე­ლი, 150 გრა­მი მა­ი­ო­ნ­ე­ზი (ლი­მ­ო­ნ­ით), 300 გრა­მი ხო­რ­ც­ის ფა­რ­ში (ნე­ბ­ი­ს­მ­ი­ე­რი), 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, მა­რ­ი­ლი და შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი – გემოვნებით.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: და­ი­წ­ყ­ეთ იმ­ით, რომ გა­ხ­ე­ხ­ეთ ყვე­ლი (სა­ს­უ­რ­ვ­ე­ლ­ია, შე­ა­რ­ჩ­ი­ოთ ნა­კ­ლ­ე­ბ­ად მა­რ­ი­ლ­ი­ა­ნი), და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ჯერ კვე­რ­ც­ხი, შემდეგ – მა­ი­ო­ნ­ე­ზი და ორივეჯერ ამოუ­რ­ი­ეთ. ეს ნა­ზ­ა­ვი და­ა­ს­ხ­ით გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ობ ტა­ფ­ა­ზე (ქვეშ გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ო­ბი ქა­ღ­ა­ლ­დი და­უ­ფინ­ეთ) და მი­ე­ც­ით სწო­რ­კ­უ­თ­ხა ფო­რ­მა. ტაფა მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ 180-200 გრა­დ­უ­ს­ზე გაცხელებულ აირღუმელში 15 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. სა­ნ­ამ ეს მზა­დ­დ­ე­ბა, შე­ა­ნ­ე­ლ­ეთ ფა­რ­ში: ფარშს ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი მოშუშული ხა­ხ­ვი, კვე­რ­ც­ხი, მა­რ­ი­ლი, პი­ლ­პ­ი­ლი და, თუ გნე­ბ­ა­ვთ, ცო­ტა ხმე­ლი სუ­ნ­ე­ლი და კარგად  ამოურიეთ. გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ რუ­ლ­ე­ტის ფირფიტა და ცო­ტა შე­გ­რ­ი­ლ­ე­ბა აც­ა­დეთ, შემდეგ ზემოდან წა­უ­ს­ვ­ით ფა­რ­ში, რუ­ლ­ე­ტივით გა­დ­ა­ა­ხ­ვ­ი­ეთ და თან ქა­ღ­ა­ლ­დი შე­მ­ო­ხ­ს­ე­ნ­ით. მერე ის­ევ შე­ა­ბ­რ­უ­ნ­ეთ ცხელ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში და 40 წუ­თ­ის შე­მ­დ­ეგ უგ­ე­მ­რ­ი­ე­ლ­ე­სი კე­რ­ძი მზად არ­ის.

скачать dle 11.3