კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
დეკემბერი 2017 (106)
ნოემბერი 2017 (212)
ოქტომბერი 2017 (231)
სექტემბერი 2017 (261)
აგვისტო 2017 (212)
ივლისი 2017 (233)

ლა­ზ­ა­ნ­ია „ოჯ­ა­ხ­უ­რი“

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 500 გრა­მი ქა­თ­მ­ის ფი­ლე, 1 შე­კ­ვ­რა გა­ყ­ი­ნ­უ­ლი ცო­მ­ის ფი­რ­ფ­ი­ტ­ე­ბი, 50 გრა­მი კა­რ­ა­ქი, 50 გრა­მი ფქვი­ლი, 600 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი რძე, 1 ცა­ლი სტა­ფ­ი­ლო, 1 თავი ხა­ხ­ვი, 1 ცა­ლი ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა, 2 კბი­ლი ნი­ო­რი, 200 გრა­მი ტო­მ­ატ-პა­ს­ტა, 250 გრა­მი რბი­ლი ან ჰო­ლ­ა­ნ­დ­ი­უ­რი ყვე­ლი; მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, სუ­ნ­ე­ლ­ე­ბი, 3 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­თი.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: და­ი­წ­ყ­ეთ ფა­რ­შ­ით. ჯერ და­ა­ქ­უ­ც­მ­ა­ც­ეთ და და­ა­ბ­ლ­ე­ნ­დ­ე­რ­ეთ ფი­ლე, წვრი­ლ­ად და­ჭ­ე­რ­ით ხა­ხ­ვი და ნი­ო­რი, ძა­ლ­ი­ან წვრი­ლ­ად და­ჭ­ე­რ­ით ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა. სტა­ფ­ი­ლო და ყვე­ლ­ი გა­ხ­ე­ხ­ეთ. ტა­ფ­ა­ზე ცო­ტა ზე­თ­ში მო­შ­უ­შ­ეთ ხა­ხ­ვი და ნი­ო­რი, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ სტა­ფ­ი­ლო, ამოუ­რ­ი­ეთ და კიდევ მო­შ­უ­შ­ეთ. ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ ფა­რ­ში, მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, სუ­ნ­ე­ლ­ე­ბი და შუ­შ­ეთ თა­ვ­დ­ა­ხ­უ­რ­ულ ტა­ფ­ა­ში 20 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში.

ვა­მ­ზ­ა­დ­ე­ბთ სო­უ­სს – ბუ­შ­ა­მ­ე­ლს. გა­ა­დ­ნ­ეთ კა­რ­ა­ქი, ნელ-ნე­ლა ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ ფქვი­ლი და ერ­თ­გ­ვ­აროვან მა­ს­ად აქ­ც­ი­ეთ. ძა­ლ­ი­ან ნე­ლა ჩა­ა­ს­ხ­ით რძე და მუ­დ­მ­ი­ვ­ად ურ­ი­ეთ. ცეცხლს ძა­ლ­ი­ან და­უ­კ­ე­ლ­ით, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ მა­რ­ი­ლი, პი­ლ­პ­ი­ლი და მი­ი­ყ­ვ­ა­ნ­ეთ არ­ა­ჟ­ნ­ის სი­ს­ქ­ის მა­ს­ა­მ­დე.

მზა ფარშს ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა, ტო­მ­ატ-პა­ს­ტა და შუ­შ­ეთ კი­დ­ევ 5 წუ­თი.

ფო­რ­მ­ა­ში ჩა­ა­ფ­ი­ნ­ეთ ფო­ლ­გა და მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ მა­ს­ში ცო­მ­ის პი­რ­ვ­ე­ლი ფე­ნა, წა­უ­ს­ვ­ით ფა­რ­შ­ის მთლი­ა­ნი მა­ს­ის ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი, ზე­მ­ო­დ­ან მო­უ­ს­ვ­ით სო­უ­ს­ის ერ­თი მე­ს­ა­მ­ე­დი და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ყვე­ლ­ის მთლი­ა­ნი მა­ს­ის მე­ს­ა­მ­ე­დი; ზე­მ­ო­დ­ან და­ა­ფ­ა­რ­ეთ ცო­მ­ის მე­ო­რე ფი­რ­ფ­ი­ტა, ისევ წაუსვით ფა­რ­ში, სო­უ­სი და ბოლოს ყვე­ლი; დააფინეთ ცომის ფი­რ­ფ­ი­ტა, წა­უ­ს­ვ­ით და­რ­ჩ­ე­ნ­ი­ლი სო­უ­სი და მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ფო­რ­მა 180 გრა­დ­უ­ს­ზე გა­ც­ხ­ე­ლ­ე­ბ­ულ  აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში. 40 წუ­თ­ის შე­მ­დ­ეგ გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ყვე­ლი და კი­დ­ევ 5-10 წუ­თ­ით შე­ა­ბ­რ­უ­ნ­ეთ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში. ცო­ტა გა­ა­ც­ი­ვ­ეთ და და­ჭ­ე­რ­ით.

скачать dle 11.3