კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ოქტომბერი 2019 (149)
სექტემბერი 2019 (197)
აგვისტო 2019 (236)
ივლისი 2019 (209)
ივნისი 2019 (208)
მაისი 2019 (254)

შჩი სო­ს­ი­ს­ით, ბა­დ­რ­ი­ჯ­ნ­ითა და მწვა­ნ­ი­ლ­ით

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 1,5 ლი­ტ­რი კუ­ბ­ი­კ­ის ბუ­ლ­ი­ო­ნი (ქა­თ­მ­ის ან ძრო­ხ­ის), 3 ცა­ლი სა­შ­უ­ა­ლო ზო­მ­ის ბა­დ­რ­ი­ჯ­ა­ნი, 1 ცა­ლი ყა­ბ­ა­ყი, 3 ცა­ლი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი, 1 ცა­ლი სტა­ფ­ი­ლო, 250 გრა­მი კო­მ­ბ­ო­ს­ტო, 2 ცა­ლი სა­შ­უ­ა­ლო ზო­მ­ის ხა­ხ­ვი, 1 ცა­ლი ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა, 6 ცა­ლი სო­ს­ი­სი (400 გრა­მი), 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ტო­მ­ატ-პა­ს­ტა, ერ­თი ქი­ლა მწვა­ნე ბა­რ­და (150 გრა­მი), 4 კბი­ლი ნი­ო­რი, მა­რ­ი­ლი, ფქვილი, ცო­ტა თე­თ­რი პი­ლ­პ­ი­ლი, არ­ა­ჟ­ა­ნი, მწვა­ნ­ი­ლი, ზეთი.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ბა­დ­რ­ი­ჯ­ა­ნი და­ჭ­ე­რ­ით რგო­ლ­ე­ბ­ად, 0,5 სა­ნ­ტ­ი­მ­ე­ტ­რი სი­ს­ქ­ის. მო­აყარეთ ცო­ტა მა­რ­ი­ლი და გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი სა­ა­თი. ჩხი­რ­ე­ბ­ად და­ჭ­ე­რ­ით კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი. გა­ხ­ე­ხ­ეთ ყა­ბ­ა­ყი. ერ­თი თა­ვი ხა­ხ­ვი წვრი­ლ­ად და­ჭ­ე­რ­ით. ას­ე­ვე, და­ჭ­ე­რ­ით ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა. სტა­ფ­ი­ლო გა­ხ­ე­ხ­ეთ. ბა­დ­რ­ი­ჯ­ა­ნი კა­რ­გ­ად გა­რ­ე­ც­ხ­ეთ გა­მ­დ­ი­ნ­ა­რე, ცივ წყა­ლ­ში და და­წ­უ­რ­ეთ ქა­ღ­ა­ლ­დ­ის ხე­ლ­ს­ა­ხ­ო­ც­ზე. შე­მ­დ­ეგ სა­თ­ი­თ­ა­ოდ ამ­ო­გ­ა­ნ­გ­ლ­ეთ ფქვი­ლ­ში და და­ა­წ­ყ­ვ­ეთ ზე­თ­წ­ა­ს­მ­ულ გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ობ ტა­ფ­ა­ზე. მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ცხელ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში, 220 გრა­დ­უ­ს­ზე. ხუ­თი წუ­თ­ის მე­რე წა­უ­ს­ვ­ით ბა­დ­რ­ი­ჯ­ა­ნს ზე­მ­ო­დ­ა­ნ­ ზე­თი ფუ­ნ­ჯ­ით და ღუ­მ­ე­ლ­ში კი­დ­ევ 15-20 წუ­თი გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ.

მდუ­ღ­ა­რე ბუ­ლ­ი­ო­ნ­ში მო­ხ­ა­რ­შ­ეთ კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი, ყა­ბ­ა­ყი, სტა­ფ­ი­ლო და ერ­თი და­ქ­უ­ც­მ­ა­ც­ე­ბ­უ­ლი ხა­ხ­ვი. ხა­რ­შ­ეთ 15 წუ­თი. უყ­ა­ვ­ით ცო­ტა მა­რ­ი­ლი, გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით. ღრმა ტა­ფ­ა­ში მო­ხ­რ­ა­კ­ეთ წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი ხა­ხ­ვი. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ და­ჭ­რ­ი­ლი სო­ს­ი­სი და ერ­თ­ად მო­შ­უ­შ­ეთ. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ რგო­ლ­ე­ბ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა და შუ­შ­ეთ კი­დ­ევ 3 წუ­თი. ეს ყვე­ლ­ა­ფ­ე­რი ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ ქვა­ბ­ში წვნი­ა­ნს. ას­ე­ვე ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ ბა­დ­რ­ი­ჯ­ა­ნი. სულ ბო­ლ­ოს ჩაყარეთ წვრი­ლ­ად და­კ­ე­პ­ი­ლი კო­მ­ბ­ო­ს­ტო. ხა­რ­შ­ეთ 3 წუ­თი. ტო­მ­ატ-პა­ს­ტა გა­ხ­ს­ე­ნ­ით 100 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტრ წყა­ლ­ში და ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ წვნი­ა­ნს. უყავით პილპილი, დანაყილი ნი­ო­რი და ბა­რ­და. შუ­შ­ეთ ყვე­ლ­ა­ფ­ე­რი ერ­თ­ად კი­დ­ევ 10 წუთს გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. სუ­ფ­რ­ა­ს­თ­ან მი­ი­ტ­ა­ნ­ეთ 15 წუ­თ­ის შე­მ­დ­ეგ, მანამდე კი მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი. ცხე­ლი ძა­ლ­ი­ან გე­მ­რ­ი­ე­ლ­ია არ­ა­ჟ­ა­ნ­ით.

скачать dle 11.3