კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ოქტომბერი 2019 (100)
სექტემბერი 2019 (197)
აგვისტო 2019 (236)
ივლისი 2019 (209)
ივნისი 2019 (208)
მაისი 2019 (254)

კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი ნი­ვ­რ­ითა და ყვე­ლ­ით

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 8-10 ცა­ლი სა­შ­უ­ა­ლო ზო­მ­ის კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი, 3-4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი არ­ა­ჟ­ა­ნი, 30-50 გრა­მი ფხვი­ე­რი ყვე­ლი, 3-5 კბი­ლი ნი­ო­რი; მა­რ­ი­ლის, დაფქული წიწაკისა  და წი­თ­ე­ლი და შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლ­ის ნა­ზ­ა­ვი, ხმე­ლი სუ­ნ­ე­ლი, 0,5 ჩა­ის კო­ვ­ზი კოჭა; კა­მა და ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი ძა­ლ­ი­ან კა­რ­გ­ად გა­რ­ე­ც­ხ­ეთ და კა­ნ­ი­ა­ნ­ად მო­ხ­ა­რ­შ­ეთ, ოდ­ნ­ავ უმი უნდა და­რ­ჩ­ეს, ამიტომ, წყლის ად­უ­ღ­ე­ბ­იდან ათი წუ­თი სა­კ­მ­ა­რ­ი­სი იქ­ნ­ე­ბა. ყვე­ლი გა­ხ­ე­ხ­ეთ წვრილ სა­ხ­ე­ხ­ზე. მწვა­ნ­ი­ლი ძა­ლ­ი­ან წვრი­ლ­ად და­ჭ­ე­რ­ით, ნიო­რი დანაყეთ. 

ყველს ჩა­ნ­გ­ლ­ით კა­რ­გ­ად შე­ა­ზ­ი­ლ­ეთ მწვა­ნ­ი­ლი­, სუნელები, ნიორი და არაჟანი.  

გა­ც­ი­ვ­ე­ბ­უ­ლი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი და­ი­დ­ეთ ხე­ლ­ი­ს­გ­უ­ლ­ზე და ერ­თი მხრი­დ­ან ჩა­ჭ­ე­რ­ით ჯვა­რ­ი­ს­ე­ბ­უ­რ­ად, თი­თ­ქ­მ­ის შუ­ა­გ­უ­ლ­ა­მ­დე. თი­თ­ით ცო­ტა ჩა­ტ­კ­ე­პ­ნ­ეთ. ფო­ლ­გ­ი­ს­გ­ან და­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ კვა­დ­რ­ა­ტ­ის ფო­რ­მ­ის „ფუ­რ­ც­ლ­ე­ბი“. და­ა­წ­ყ­ვ­ეთ თი­თო „ფუ­რ­ც­ე­ლ­ზე“ თი­თო კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი და ამ­ო­ა­ვ­ს­ეთ ყვე­ლ­ის სა­ტ­ე­ნ­ით. შემდეგ კა­რ­გ­ად შე­ფ­უ­თ­ეთ ფო­ლ­გ­ა­ში. ა­ც­ხ­ვ­ეთ 180-200 გრა­დ­უ­ს­ზე, 15-20 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. სუ­ფ­რ­ა­ზე ფო­ლ­გ­ე­ბ­ი­თ­ვე მი­ი­ტ­ა­ნ­ეთ. არ­ო­მ­ა­ტ­უ­ლ­იც არ­ის და ძა­ლ­ი­ან გე­მ­რ­ი­ე­ლ­იც.

скачать dle 11.3