კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ივნისი 2019 (54)
მაისი 2019 (254)
აპრილი 2019 (201)
მარტი 2019 (208)
თებერვალი 2019 (255)
იანვარი 2019 (209)

ხი­ლ­ის ფუ­ნ­თ­უ­შ­ე­ბი

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 2 ჩა­ის კო­ვ­ზი მშრა­ლი საფუარი, 4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი შა­ქ­ა­რი (ცო­მ­ში – 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი; ში­გ­თ­ა­ვ­ს­ში – 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზ­ი), 2/3 ჭი­ქა რძე (ცო­მ­ში), 1/3 ჭი­ქა წყა­ლი (ცო­მ­ში), 1 ცა­ლი კვე­რ­ც­ხი (ცო­მ­ში), 50 გრა­მი კა­რ­ა­ქი, მწი­კ­ვი მა­რ­ი­ლი, ფქვი­ლი (რა­მ­დ­ე­ნ­საც ცომი შე­ი­ზ­ე­ლს), 2 ცა­ლი ვა­შ­ლი, 2 ცა­ლი მსხა­ლი, 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი და­რ­ი­ჩ­ი­ნი, შა­ქ­რ­ის პუ­დ­რი, ზე­თი.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: თბილ რძე­ში გა­ხ­ს­ე­ნ­ით შა­ქ­ა­რი და საფუარი. გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ 5-10 წუ­თი. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ გა­მ­დ­ნ­ა­რი კა­რ­ა­ქი ან მა­რ­გ­ა­რ­ი­ნი, წყა­ლი, მა­რ­ი­ლი და კვე­რ­ც­ხი. აუ­რ­ი­ეთ კა­რ­გ­ად. ნელ-ნე­ლა ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ გა­ც­რ­ი­ლი ფქვი­ლი. მო­ზ­ი­ლ­ეთ ელ­ა­ს­ტ­ი­კ­უ­რი ცო­მი. არ უნ­და მო­გ­ი­ვ­ი­დ­ეთ მა­გ­ა­რი. ამ­ი­ტომ წა­უ­ს­ვ­ით თასს ზე­თი, ჩა­დ­ეთ შიგ ცო­მი, გა­დ­ა­ა­ფ­ა­რ­ეთ და თბი­ლ­ად გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ 1-1,5 სა­ა­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. სა­ნ­ამ ცო­მი ფუ­ვ­დ­ე­ბა, ხი­ლი გა­ა­რ­ჩ­ი­ეთ და და­ჭ­ე­რ­ით მო­მ­ც­რო კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ შა­ქ­ა­რი და და­რ­ი­­ჩი­ნი. გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ 5-7 წუ­თი. ცო­მი გა­ყ­ა­ვ­ით 13 ნა­წ­ი­ლ­ად. გა­ა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ეთ თი­თ­ო­ე­უ­ლი გუ­ნ­და პა­ტ­ა­რა, მრგვალ ბლი­ნ­ად. შუ­ა­გ­უ­ლ­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ხი­ლ­ის „ფა­რ­ში“ და ამ­ო­უ­კ­ე­ც­ეთ ნა­პ­ი­რ­ე­ბი. შე­კ­ა­რ­ით. შე­წ­ვ­ით დი­დი რა­ო­დ­ე­ნ­ო­ბ­ით ცხელ ზე­თ­ში, სა­შ­უ­ა­ლო ცე­ც­ხ­ლ­ზე. სა­ს­უ­რ­ვ­ე­ლ­ია, თა­ვ­დ­ა­ხ­უ­რ­ულ ტა­ფ­ა­ში. ამ­ო­ა­ბ­რ­უ­ნ­ეთ მე­ო­რე მხრი­დ­ა­ნ­აც. ამ­ო­ა­ლ­ა­გ­ეთ ქა­ღ­ა­ლ­დ­ის ხე­ლ­ს­ა­ხ­ო­ც­ზე და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ შა­ქ­რ­ის პუ­დ­რი.

скачать dle 11.3