კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
სექტემბერი 2017 (162)
აგვისტო 2017 (212)
ივლისი 2017 (233)
ივნისი 2017 (265)
მაისი 2017 (216)
აპრილი 2017 (220)

ქა­თ­ა­მი სო­კ­ო­თი

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 500 გრა­მი ქა­თ­მ­ის ფა­რ­ში, 300 გრა­მი ნე­ბ­ი­ს­მ­ი­ე­რი სო­კო, 2 კუ­ნ­წ­უ­ლა ყვა­ვ­ი­ლ­ო­ვ­ა­ნი კო­მ­ბ­ო­ს­ტო, 50 გრა­მი მა­გ­ა­რი ყვე­ლი, 2-3 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი 16-პროცენტია­ნი ნა­ღ­ე­ბი, 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი მა­ი­ო­ნ­ე­ზი, 1 ცა­ლი კვე­რ­ც­ხი, 1 ნა­ჭ­ე­რი რუ­ხი პუ­რი, ცო­ტა მწვა­ნ­ი­ლი, 2 თა­ვი ხა­ხ­ვი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, სუ­ნ­ე­ლი და მა­რ­ი­ლი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით, ზეთი.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ხა­ხ­ვი და­ჭ­ე­რ­ით ძა­ლ­ი­ან წვრი­ლ­ად, პუ­რი და­ა­მ­ტ­ვ­რ­ი­ეთ და და­ა­ლ­ბ­ეთ ნა­ღ­ე­ბ­ში, ხა­ხ­ვ­ის მხო­ლ­ოდ ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი მო­შ­უ­შ­ეთ ზე­თ­ში და დარჩენილ უმ ხა­ხ­ვ­თ­ან ერ­თ­ად შე­უ­რ­ი­ეთ ფარშს. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ნა­ღ­ე­ბ­ში და­მ­ბ­ა­ლი პუ­რი, მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, დანაყილი ნი­ო­რი და სუ­ნ­ე­ლი. ეს ყველაფერი კა­რ­გ­ად ამოუ­რ­ი­ეთ და 30 წუ­თით შედგით მა­ც­ი­ვ­ა­რ­ში. ყვა­ვ­ი­ლ­ო­ვ­ა­ნი კო­მ­ბ­ო­ს­ტო მოწალეთ (ცო­ტ­ა­თი უმ­ი უნდა და­რ­ჩ­ეს). სო­კო და­ჭ­ე­რ­ით და მო­შ­უ­შ­ეთ, უყ­ა­ვ­ით ცო­ტა მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი, გა­ა­ც­ი­ვ­ეთ და და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ყვა­ვ­ი­ლ­ო­ვ­ა­ნი კო­მ­ბ­ო­ს­ტო, რო­მ­ე­ლ­ს­აც წი­ნ­ა­ს­წ­არ და­ა­ქ­უ­ც­მ­ა­ც­ე­ბთ. შე­უ­რ­ი­ეთ გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი ყვე­ლი და კა­რ­გ­ად ამოუ­რ­ი­ეთ. რა­მ­დ­ე­ნ­ი­მე ფე­ნა ფო­ლ­გ­ით გა­ა­კ­ე­თ­ეთ ოთხი პა­ტ­ა­რა ფი­ა­ლ­ა და ფსკე­რ­ზე წა­უ­ს­ვ­ით ცო­ტა ზე­თი. ფა­რ­ში გა­ყ­ა­ვ­ით 4 ტოლ ნა­წ­ი­ლ­ად, გა­ა­კ­ე­თ­ეთ მი­ს­გ­ან ბუ­რ­თ­უ­ლ­ე­ბი, მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ფო­ლ­გ­ის ფი­ა­ლ­ე­ბ­ში და ხე­ლ­ით ჩა­ა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ეთ. „ფი­ა­ლ­ე­ბი“ და­ა­წ­ყ­ვ­ეთ გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ობ ტა­ფ­ა­ზე. ნა­ღ­ე­ბი, რო­მ­ე­ლ­შ­იც პუ­რი იყო ჩა­მ­ბ­ა­ლი, გა­წ­უ­რ­ეთ დო­ლ­ბ­ა­ნ­დ­ში; და­უ­მ­ა­ტ­ეთ კვე­რ­ც­ხი, მაიონეზი და მწი­კ­ვი მა­რ­ი­ლი და კა­რ­გ­ად ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ცო­ტა გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი ყვე­ლი და ამოუ­რ­ი­ეთ. მიღებული მასა მო­ა­ს­ხ­ით ფარშს და გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ 200 გრა­დ­უ­ს­ზე, 20 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ, გა­ა­ც­ი­ვ­ეთ, შე­მ­ო­ა­ც­ა­ლ­ეთ ფო­რ­მა და მი­ი­რ­თ­ვ­ით კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­ის პი­უ­რ­ე­ს­თ­ან ერ­თ­ად.

скачать dle 11.3