კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
დეკემბერი 2017 (106)
ნოემბერი 2017 (212)
ოქტომბერი 2017 (231)
სექტემბერი 2017 (261)
აგვისტო 2017 (212)
ივლისი 2017 (233)

კუ­ლ­ი­ნ­ა­რ­ი­უ­ლი რე­ც­ე­პ­ტი აჩ­ი­კო მე­ფ­ა­რ­ი­ძ­ი­ს­გ­ან

გუ­რ­მ­ა­ნი ვარ, მა­გ­რ­ამ ხო­რ­ც­ე­უ­ლს არ გე­ა­ხ­ლ­ე­ბით, უფ­რო ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლ­ის მო­ყ­ვ­ა­რ­უ­ლი გა­ხ­ლ­ა­ვ­ა­რთ. კა­რ­გ­ა­დ­აც ვა­მ­ზ­ა­დ­ებ. დღეს შე­მ­ო­გ­თ­ა­ვ­ა­ზ­ე­ბთ კე­რ­ძ­ის, დე­ს­ე­რ­ტ­ი­სა და ნა­ყ­ე­ნ­ის რე­ც­ე­პ­ტს.

 

სა­მ­ა­რ­ხ­ვო კე­რ­ძ­ია და მის მო­ს­ა­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ლ­ად და­გ­ჭ­ი­რ­დ­ე­ბ­ათ: 500-600 გრა­მი ხის სო­კო, 2 კო­ვ­ზი სი­მ­ი­ნ­დ­ის ან ზე­ი­თ­უ­ნ­ის ზე­თი, 1 კო­ნა ცო­ც­ხ­ა­ლი ქი­ნ­ძ­ი­ და 1 კო­ნა ტა­რ­ხ­უ­ნა, ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი კო­ნა მწვა­ნე ხა­ხ­ვი, 1 ცა­ლი მწვა­ნე, გრძე­ლი წი­წ­ა­კა (მი­სი სი­ც­ხ­ა­რე თქვენს გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ა­ზ­ეა და­მ­ო­კ­ი­დ­ე­ბ­უ­ლი), ერ­თი მუ­ჭა ახ­ა­ლი ტყე­მ­ა­ლი (მწვა­ნე), 3-4 ძირი პი­ტ­ნა, მა­რ­ი­ლი.

მზა­დ­დ­ე­ბა ასე: სო­კ­ო­ დ­ა­ჭ­ე­რ­ით წვრი­ლ­ა­დ­ და გრძლად. ერ­თი სო­კ­ო­დ­ან 5-7 ნა­ჭ­ე­რი უნ­და გა­მ­ო­ვ­ი­დ­ეს. ტა­ფ­ა­ზე და­ა­ს­ხ­ით ზე­თი და მა­ღ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე მო­შ­უ­შ­ეთ სო­კო. ტა­ფ­ას თა­ვი და­ა­ხ­უ­რ­ეთ. რო­გ­ო­რც კი წვენს გა­უ­შ­ვ­ე­ბს, ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ და­ჭ­რ­ი­ლი ტა­რ­ხ­უ­ნა, ცო­ც­ხ­ა­ლი ქი­ნ­ძი, წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი წი­წ­ა­კა და და­ჭ­რ­ი­ლი მწვა­ნე ხა­ხ­ვი. ჩა­ყ­ა­რ­ეთ ერ­თი მუ­ჭა ახ­ა­ლი, მწვა­ნე ტყე­მ­ა­ლი და პი­ტ­ნა, მა­რ­ი­ლი გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით უყ­ა­ვ­ით. სო­კ­ო­ რ­ომ მოიხარშება, კე­რ­ძი მზად არ­ის.

 

 

скачать dle 11.3