კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ოქტომბერი 2017 (118)
სექტემბერი 2017 (262)
აგვისტო 2017 (212)
ივლისი 2017 (233)
ივნისი 2017 (265)
მაისი 2017 (216)

კუ­ლ­ი­ნ­ა­რ­ი­უ­ლი რე­ც­ე­პ­ტი აჩ­ი­კო მე­ფ­ა­რ­ი­ძ­ი­ს­გ­ან

გუ­რ­მ­ა­ნი ვარ, მა­გ­რ­ამ ხო­რ­ც­ე­უ­ლს არ გე­ა­ხ­ლ­ე­ბით, უფ­რო ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლ­ის მო­ყ­ვ­ა­რ­უ­ლი გა­ხ­ლ­ა­ვ­ა­რთ. კა­რ­გ­ა­დ­აც ვა­მ­ზ­ა­დ­ებ. დღეს შე­მ­ო­გ­თ­ა­ვ­ა­ზ­ე­ბთ კე­რ­ძ­ის, დე­ს­ე­რ­ტ­ი­სა და ნა­ყ­ე­ნ­ის რე­ც­ე­პ­ტს.

 

სა­მ­ა­რ­ხ­ვო კე­რ­ძ­ია და მის მო­ს­ა­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ლ­ად და­გ­ჭ­ი­რ­დ­ე­ბ­ათ: 500-600 გრა­მი ხის სო­კო, 2 კო­ვ­ზი სი­მ­ი­ნ­დ­ის ან ზე­ი­თ­უ­ნ­ის ზე­თი, 1 კო­ნა ცო­ც­ხ­ა­ლი ქი­ნ­ძ­ი­ და 1 კო­ნა ტა­რ­ხ­უ­ნა, ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი კო­ნა მწვა­ნე ხა­ხ­ვი, 1 ცა­ლი მწვა­ნე, გრძე­ლი წი­წ­ა­კა (მი­სი სი­ც­ხ­ა­რე თქვენს გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ა­ზ­ეა და­მ­ო­კ­ი­დ­ე­ბ­უ­ლი), ერ­თი მუ­ჭა ახ­ა­ლი ტყე­მ­ა­ლი (მწვა­ნე), 3-4 ძირი პი­ტ­ნა, მა­რ­ი­ლი.

მზა­დ­დ­ე­ბა ასე: სო­კ­ო­ დ­ა­ჭ­ე­რ­ით წვრი­ლ­ა­დ­ და გრძლად. ერ­თი სო­კ­ო­დ­ან 5-7 ნა­ჭ­ე­რი უნ­და გა­მ­ო­ვ­ი­დ­ეს. ტა­ფ­ა­ზე და­ა­ს­ხ­ით ზე­თი და მა­ღ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე მო­შ­უ­შ­ეთ სო­კო. ტა­ფ­ას თა­ვი და­ა­ხ­უ­რ­ეთ. რო­გ­ო­რც კი წვენს გა­უ­შ­ვ­ე­ბს, ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ და­ჭ­რ­ი­ლი ტა­რ­ხ­უ­ნა, ცო­ც­ხ­ა­ლი ქი­ნ­ძი, წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი წი­წ­ა­კა და და­ჭ­რ­ი­ლი მწვა­ნე ხა­ხ­ვი. ჩა­ყ­ა­რ­ეთ ერ­თი მუ­ჭა ახ­ა­ლი, მწვა­ნე ტყე­მ­ა­ლი და პი­ტ­ნა, მა­რ­ი­ლი გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით უყ­ა­ვ­ით. სო­კ­ო­ რ­ომ მოიხარშება, კე­რ­ძი მზად არ­ის.

 

 

скачать dle 11.3