კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (210)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

ყვე­ლ­ის „ლა­ზ­ა­ნ­ია“ იხ­ვ­ითა და ქა­მა სო­კ­ო­თი

 სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: ლა­ზ­ა­ნ­ი­ას 9 ფი­რ­ფ­ი­ტა (ფო­რ­მ­ით 20X30), ზე­ი­თ­უ­ნ­ის ზე­თი, 1,5 ჩა­ის კო­ვ­ზი წყა­ლი, 500 გრა­მი იხ­ვ­ის ხო­რ­ც­ის ფა­რ­ში (ქა­თ­მ­ი­ს­აც შე­ი­ძ­ლ­ე­ბა), 250 გრა­მი რბი­ლი ყვე­ლი, 250 გრა­მი ქა­მა სო­კო, 1 ცა­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი, 60 გრა­მი ოთ­ა­ხ­ის ტე­მ­პ­ე­რ­ა­ტ­უ­რ­ის კა­რ­ა­ქი; 50 გრა­მი ფქვი­ლი, 210 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი რძე, მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით, ხმე­ლი ქო­ნ­დ­ა­რი.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: და­დ­ეთ გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ობ ტა­ფ­ა­ზე ერ­თი ფი­რ­ფ­ი­ტა ლა­ზ­ა­ნ­ია, მო­ა­ს­ხ­ით ცო­ტა ზე­ი­თ­უ­ნ­ის ზე­თი და წყლით და­ნ­ა­მ­ეთ. ცა­ლ­კე მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ სო­უ­სი „ბა­შ­ა­მ­ე­ლი“. კა­რ­ა­ქი გა­ა­დ­ნ­ეთ, უყ­ა­ვ­ით ცო­ტა მა­რ­ი­ლი და ნელ-ნე­ლა შე­უ­რ­ი­ეთ ფქვი­ლი. უნ­და მი­ი­ღ­ოთ სქე­ლი, არ­ა­ჟ­ნ­ი­ს­ე­ბ­უ­რი მა­სა. ქვაბი არ გა­დ­მ­ო­დ­გ­ათ ცე­ც­ხ­ლ­ი­დ­ან, ისე შე­უ­რ­ი­ეთ ნელ-ნე­ლა რძე და ურ­ი­ეთ მა­ნ­ამ, სა­ნ­ამ მა­სა კა­რ­გ­ად არ გა­თ­ე­თ­რ­დ­ე­ბა და ერ­თ­გ­ვ­ა­რ­ო­ვ­ა­ნი არ გა­ხ­დ­ე­ბა. ფა­რ­ში წა­უ­ს­ვ­ით ლა­ზ­ა­ნ­ი­ას ფი­რ­ფ­ი­ტ­ას. გა­დ­ა­უ­ს­ვ­ით სო­უ­ს­ის მე­ო­თ­ხ­ე­დი და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი ყვე­ლი. და­ა­დ­ეთ ზე­მ­ო­დ­ან მე­ო­რე ფი­რ­ფ­ი­ტა და წა­უ­ს­ვ­ით მხო­ლ­ოდ სო­უ­სი.

სო­კო გა­ა­რ­ჩ­ი­ეთ, და­ჭ­ე­რ­ით და მო­შ­უ­შ­ეთ ზე­თ­ში. უყა­ვ­ით ცო­ტა მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი. პო­მ­ი­დ­ო­რი გა­ჭ­ე­რ­ით შუ­ა­ზე. ერ­თი ნა­წ­ი­ლი და­ჭ­ე­რ­ით კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად და შე­უ­რ­ი­ეთ სო­კ­ოს. უყავით ხმელი ქონდარი. შუ­შ­ეთ კი­დ­ევ 1-2 წუ­თი ხუ­ფ­ის ქვეშ. უკ­ვე მზა მა­სა წა­უ­ს­ვ­ით ლა­ზ­ა­ნ­ი­ას ფი­რ­ფ­ი­ტ­ას და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი ყვე­ლი. და­ა­ფ­ა­რ­ეთ ფი­რ­ფ­ი­ტა. მსუ­ბ­უ­ქ­ად და­ნ­ა­მ­ეთ ზე­თ­ით. წა­უ­ს­ვ­ით ის­ევ სო­უ­სი და ზე­მ­ო­დ­ან და­ა­ლ­ა­გ­ეთ ჩხი­რ­ე­ბ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი პო­მ­ი­დ­ვ­რ­ის მე­ო­რე ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ყვე­ლი. გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ 30 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში 200 გრა­დ­უს ტე­მ­პ­ე­რ­ა­ტ­უ­რ­ა­ზე. გა­ა­ც­ი­ვ­ეთ 5-10 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. თბი­ლი უნ­და მი­ირ­თ­ვ­ათ.

скачать dle 11.3