კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (210)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

„ჟა­რ­კ­ო­ე“ ქო­თ­ა­ნ­ში

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 2-2,5 ჭი­ქა ფქვი­ლი, 6-7 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი არ­ა­ჟ­ა­ნი (4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი – ცო­მ­ში, 2-3 – ში­გ­თ­ა­ვ­ს­ში) 4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი მა­ი­ო­ნ­ე­ზი, 100 გრა­მი მა­რ­გ­ა­რ­ი­ნი, ზეთი, მა­რ­ი­ლი, 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი არ­ა­ყი, 300 გრა­მი რბი­ლი ღო­რ­ის ხო­რ­ცი, 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, 1 ცა­ლი სტა­ფ­ი­ლო, 4 ცა­ლი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი, 1 ცა­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი, 2 კბი­ლი ნი­ო­რი, გა­ყ­ი­ნ­უ­ლი მწვა­ნე ლო­ბ­იო – 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი, რე­ჰ­ა­ნი, ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში, ტკბი­ლი წითელი წი­წ­ა­კა, მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, ცოტა რძე ან კვერცხის გული ზემოდან მოსასხმელად.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ჯერ აკ­ე­თ­ე­ბთ ცომს. ფქვი­ლ­ში შე­უ­რ­ი­ეთ 4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი არ­ა­ჟ­ა­ნი, 4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი მა­ი­ო­ნ­ე­ზი, 100 გრა­მი რბი­ლი მა­რ­გ­ა­რ­ი­ნი, ცო­ტა მა­რ­ი­ლი, 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი არ­ა­ყი. მო­ზ­ი­ლ­ეთ რბი­ლი, ელ­ა­ს­ტ­ი­კ­უ­რი ცო­მი. შე­ა­ხ­ვ­ი­ეთ გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხობ ცე­ლ­ო­ფ­ა­ნ­ში და მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ მა­ც­ი­ვ­ა­რ­ში 30 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. ხო­რ­ცი და­ჭ­ე­რ­ით მო­მ­ც­რო ნა­ჭ­რ­ე­ბ­ად. მო­ხ­რ­ა­კ­ეთ ცხელ ტა­ფ­ა­ზე, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ და­ჭ­რ­ი­ლი მწვა­ნ­ი­ლი. უყ­ა­ვ­ით მა­რ­ი­ლი და და­ა­ს­ხ­ით ცხე­ლი წყა­ლი იმ­დ­ე­ნი, რომ ხო­რ­ცი ოდ­ნ­ავ და­ფ­ა­რ­ოს. შუ­შ­ეთ ხუ­ფის ქვეშ, სა­ნ­ამ სა­ნ­ა­ხ­ე­ვ­რ­ოდ არ მო­ი­ხ­ა­რ­შ­ე­ბა. ხა­ხ­ვი, ნი­ო­რი და სტა­ფ­ი­ლო წვრი­ლ­ად და­ჭ­ე­რ­ით. ხო­რ­ცი გა­დ­ა­წ­უ­რ­ეთ, ბუ­ლ­ი­ო­ნი შე­ი­ნ­ა­ხ­ეთ ჭი­ქ­ა­ში. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ზე­თი, მა­რ­ი­ლი, პი­ლ­პ­ი­ლი, წი­თ­ე­ლი წი­წ­ა­კა. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ და­ჭ­რ­ი­ლი ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლი ხორცს და შუ­შ­ეთ 5-7 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ და­ჭ­რ­ი­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი და კი­დ­ევ ხუ­თი წუ­თი შუ­შ­ეთ. ცო­მი გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ მა­ც­ი­ვ­რ­ი­დ­ან გა­ყ­ა­ვ­ით ორ ნა­წ­ი­ლ­ად. ერ­თი ნა­წ­ი­ლი იყ­ოს 2/3 და გა­ა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ეთ მრგვლად, 3-5 მი­ლ­ი­მ­ე­ტრ სი­ს­ქ­ე­ზე. მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ფო­რ­მ­ა­ში. ნა­პ­ი­რ­ე­ბი ცო­ტა აუ­მ­ა­ღ­ლ­ეთ და ამ­ო­უ­წ­ი­ეთ 6 სა­ნ­ტ­ი­მ­ე­ტრ სი­მ­ა­ღ­ლ­ე­ზე. სა­ს­უ­რ­ვ­ე­ლ­ია, ფო­რ­მა 12 სა­ნ­ტ­ი­მ­ე­ტ­რ­ის დი­ა­მ­ე­ტ­რ­ის იყ­ოს. კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი და­ჭ­ე­რ­ით მო­მ­ც­რო კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად. მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ცო­მ­ზე. ზე­მ­ო­დ­ან წა­უ­ს­ვ­ით არ­ა­ჟ­ა­ნი, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ლო­ბ­იო, შემდეგ მო­შ­უ­შ­უ­ლი ხო­რ­ცი ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლ­ით. ცო­მ­ის 1/3 გა­ა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ეთ თხლად, მი­ე­ც­ით წრი­უ­ლი ფო­რ­მა და და­ა­ფ­ა­რ­ეთ ხორცს. „შე­უკ­ა­რ­ით“ ნა­პ­ი­რ­ე­ბ­ი. ცე­ნ­ტ­რ­ში ამ­ო­ა­ღ­რ­მ­ა­ვ­ეთ. წა­უ­ს­ვ­ით კვე­რ­ც­ხ­ის გუ­ლი ან რძე, ჩა­ღ­რ­მ­ა­ვ­ე­ბ­ა­ში კი ცო­ტა ბუ­ლ­ი­ო­ნი ჩა­ა­ს­ხ­ით (50-70 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი) გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ წი­ნ­ა­ს­წ­არ 180 გრა­დ­უ­ს­ა­მ­დე გა­ც­ხ­ე­ლ­ე­ბ­ულ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში 1 სა­ა­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი სა­ა­თ­ის გა­ს­ვ­ლ­ის შე­მ­დ­ეგ გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ, ჩა­ღ­რ­მ­ა­ვ­ე­ბ­ა­ში კი­დ­ევ ჩა­ა­ს­ხ­ით 50 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი ბუ­ლ­ი­ო­ნი. და­უ­კ­ე­ლ­ით ტე­მ­პ­ე­რ­ა­ტ­უ­რ­ას 150 გრა­დ­უ­ს­ა­მ­დე და გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ სრულ მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ა­მ­დე.

გა­ა­ც­ი­ვ­ეთ ფო­რ­მ­ა­შ­ი­ვე. შე­მ­დ­ეგ, კუ­თ­ხ­ე­ში გა­დ­ა­ხ­ა­დ­ეთ ცო­მ­ის „ხუ­ფი“, ჩა­ა­ს­ხ­ით და­რ­ჩ­ე­ნ­ი­ლი ბუ­ლ­ი­ო­ნი და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მწვა­ნ­ი­ლი. მი­ი­რ­თ­ვ­ით გა­მ­ო­მ­ც­ხ­ვ­არ „ხუ­ფ­თ­ან“ ერ­თ­ად. იჭ­მ­ე­ვა მთლი­ა­ნ­ად, ნო­ყ­ი­ე­რ­ია და გე­მ­რ­ი­ე­ლი.

скачать dle 11.3