კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2019 (104)
ოქტომბერი 2019 (245)
სექტემბერი 2019 (197)
აგვისტო 2019 (236)
ივლისი 2019 (209)
ივნისი 2019 (208)

ხო­რ­ცი ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლ­ითა და ღვი­ნ­ით

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბ­ი: 1 კი­ლ­ო­გ­რ­ა­მი სა­ქ­ო­ნ­ლ­ის ხო­რ­ცი, 4 თა­ვი ხა­ხ­ვი, 1 ცა­ლი სტა­ფ­ი­ლო, 2 ცა­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი, 1 ცა­ლი ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა, 200 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი მშრა­ლი წი­თ­ე­ლი ღვი­ნო, 150 გრა­მი ზე­თი, 2-3 კბილი ნიორი, ნა­ხ­ე­ვ­არ-ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი კო­ნა ქი­ნ­ძი, ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში, კა­მა და რე­ჰ­ა­ნი, 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი სა­ხ­ა­მ­ე­ბ­ე­ლი, მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ხო­რ­ცი და­ჭ­ე­რ­ით მო­ზ­რ­დ­ილ ნა­ჭ­რ­ე­ბ­ად. ტა­ფა გა­ა­ც­ხ­ე­ლ­ეთ, და­ა­ს­ხ­ით ზე­თი, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ მა­რ­ი­ლი, პი­ლ­პ­ი­ლი, და­ა­ყ­ა­რ­ეთ ხო­რ­ც­ის ნა­ჭ­რ­ე­ბი და შე­წ­ვ­ით ყვე­ლა მხრი­დ­ან. იმ­ა­ვე ცხი­მ­ში მო­შ­უ­შ­ეთ ალ­ყა-ალ­ყ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი ხა­ხ­ვი და სტა­ფ­ი­ლო, შე­მ­დ­ეგ გა­დ­ა­ი­ტ­ა­ნ­ეთ სქე­ლ­ძ­ი­რ­ი­ან ჭუ­რ­ჭ­ე­ლ­ში, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ კა­ნ­გ­ა­ც­ლ­ი­ლი, მსხვი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი, ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა, წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი ნი­ო­რი და უკვე შემწვარი ხო­რ­ც­ის ნა­ჭ­რ­ე­ბი. ზე­მ­ო­დ­ან მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ წვრი­ლ­ად და­კ­ე­პ­ი­ლი მწვა­ნ­ი­ლი, მო­ა­ს­ხ­ით ღვი­ნო და წა­მ­ო­ა­დ­უ­ღ­ეთ, შე­მ­დ­ეგ და­უ­მ­ა­ტ­ეთ იმ­დ­ე­ნი მდუ­ღ­ა­რე წყა­ლი, რომ ხო­რ­ცი და­ფ­ა­რ­ოს, და­ა­ფ­ა­რ­ეთ თა­ვ­ს­ა­ხ­უ­რი და და­ბ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე ხა­რ­შ­ეთ 50 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. 3/4 ჭი­ქა ცივ წყა­ლ­ში გა­ხ­ს­ე­ნ­ით სა­ხ­ა­მ­ე­ბ­ე­ლი და ნელ-ნე­ლა შე­უ­რ­ი­ეთ კერძს, თან ურ­ი­ეთ. ხა­რ­შ­ეთ და­ა­ხ­ლ­ო­ე­ბ­ით 7-10 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში.

скачать dle 11.3