კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2019 (105)
ოქტომბერი 2019 (245)
სექტემბერი 2019 (197)
აგვისტო 2019 (236)
ივლისი 2019 (209)
ივნისი 2019 (208)

ხო­რ­ც­ის ღვე­ზ­ე­ლი

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი:  700 გრა­მი ძრო­ხ­ის რბი­ლი ხო­რ­ცი, ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი „ბა­გ­ე­ტი“ (ან თე­თ­რი პუ­რი – „ბა­ტ­ო­ნი“), 650 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი რძე (ნო­რ­მ­ა­ლ­უ­რ­ად ცხი­მ­ი­ა­ნი), 2 თა­ვი ხა­ხ­ვი (სა­კ­მ­ა­ოდ მო­ზ­რ­დ­ი­ლი), 4 კბი­ლი ნი­ო­რი, 300 გრა­მი მა­გ­ა­რი ყვე­ლი, 5 ცა­ლი კვე­რ­ც­ხი, 4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ორ­ც­ხ­ო­ბ­ი­ლ­ას ფხვნი­ლი, 4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ნი­გ­ო­ზი, 50 გრა­მი კა­რ­ა­ქი, უცხო სუნელი, მარილი, ზეთი.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ბა­ტ­ო­ნი და­ტ­ე­ხ­ეთ და ჩა­ა­ლ­ბ­ეთ 0,5 ლიტრ რძე­ში. ხო­რ­ცი წვრი­ლ­ად და­ჭ­ე­რ­ით და და­ა­ბ­ლ­ე­ნ­დ­ე­რ­ეთ 1 კვე­რ­ც­ხ­თ­ან, მა­რ­ი­ლ­თ­ან და უც­ხო სუ­ნ­ე­ლ­თ­ან ერ­თ­ად. მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ის­ეთ ტა­ფ­ა­ზე, ცხი­მი რომ არ სჭი­რ­დ­ე­ბა და შ­უ­შ­ეთ თა­ვ­დ­ა­ხ­უ­რ­ულ მდგო­მ­ა­რ­ე­ო­ბ­ა­ში, და­ბ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე, ცო­ტა ზე­თ­ით. ზე­დ­მ­ე­ტ­ად ცხი­მ­ი­ა­ნი არ უნ­და იყ­ოს. ბო­ლ­ოს და­უ­მ­ა­ტ­ეთ დანაყილი ნი­ო­რი.

კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად და­ჭ­ე­რ­ით ხა­ხ­ვი, 150 გრა­მი ყვე­ლი გა­ხ­ე­ხ­ეთ. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ 2 კვე­რ­ც­ხი, აუ­რ­ი­ეთ კა­რ­გ­ად. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ცა­ლ­კე მო­შ­უ­შ­უ­ლი ხა­ხ­ვი. ბლე­ნ­დ­ე­რ­ში გა­თ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ ცო­ტა ნი­გ­ო­ზი – 25 გრა­მი, 4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ორ­ც­ხ­ო­ბ­ი­ლ­ას ფხვნი­ლი და ეს მა­სა მოაფინეთ გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ობი ტა­ფ­ის ფსკე­რ­ზე, რომელსაც წი­ნ­ა­ს­წ­არ კა­რ­ა­ქს წა­უ­ს­ვ­ამთ. ორ­ც­ხ­ო­ბ­ი­ლ­ას ზე­მ­ო­დ­ან ხო­რ­ც­ი­ა­ნი მა­ს­ის ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი მოათავსეთ და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ კვე­რ­ც­ხ­ი­ა­ნი ყვე­ლი და ხა­ხ­ვი. ზე­მ­ო­დ­ან ის­ევ ხო­რ­ც­ი­ა­ნი მა­სა წა­უ­ს­ვ­ით და მო­ა­ს­ხ­ით რძე­ს­თ­ან ერ­თ­ად ათ­ქ­ვ­ე­ფ­ი­ლი  2 კვე­რ­ც­ხი. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ 150 გრა­მი და­ფ­ხ­ვ­ნ­ი­ლი ყვე­ლი… და და­ჭ­რ­ი­ლი ნი­გ­ო­ზი. ღვე­ზ­ე­ლი გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ 200 გრა­დ­უ­ს­ა­მ­დე გა­ც­ხ­ე­ლ­ე­ბ­ულ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში. 35-40 წუ­თ­ში მზად იქ­ნ­ე­ბა. უგ­ე­მ­რ­ი­ე­ლ­ე­ს­ია.

скачать dle 11.3