კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (210)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

პუ­დ­ი­ნ­გი ხა­ჭ­ო­ს­გ­ან

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 220 გრა­მი ხა­ჭო, 40 გრა­მი მა­ნ­ა­ნ­ის ბუ­რ­ღ­უ­ლი, 90-100 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი მდუ­ღ­ა­რე წყა­ლი, 2 ცა­ლი კვე­რ­ც­ხი, 70 გრა­მი შა­ქ­ა­რი, 40 გრა­მი გა­მ­დ­ნ­ა­რი კა­რ­ა­ქი, 40 გრა­მი ქი­შ­მ­ი­ში, 1 შე­კ­ვ­რა ტკბი­ლი ვა­ნ­ი­ლი, ცო­ტა ზე­თი, სა­ფ­ა­ნ­ე­ლი, შა­ქ­რ­ის პუ­დ­რი, მა­რ­ი­ლი.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: მა­ნ­ა­ნ­ის ბუ­რ­ღ­უ­ლს და­ა­ს­ხ­ით მდუ­ღ­ა­რე, გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ ცო­ტა ხა­ნს, რომ გა­ფ­უ­ვდ­ეს. ხა­ჭო კა­რ­გ­ად ას­რ­ი­ს­ეთ. შე­ე­ც­ა­დ­ეთ, ძა­ლ­ი­ან მშრა­ლი არ იყ­ოს. ქი­შ­მ­ი­შ­ს­აც და­ა­ს­ხ­ით წყა­ლი, ცო­ტა რომ გა­ფ­უ­ვ­დ­ეს. კვე­რ­ც­ხ­ის ცი­ლა გა­მ­ო­ა­ც­ა­ლ­კ­ე­ვ­ეთ გუ­ლ­ე­ბ­ი­ს­გ­ან. კვე­რ­ც­ხ­ის გუ­ლ­ე­ბი გა­თ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ შა­ქ­ა­რ­თ­ან ერ­თ­ად და შე­უ­რ­ი­ეთ ხა­ჭ­ოს. კა­რ­გ­ად აუ­რ­ი­ეთ და და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ვა­ნ­ი­ლი, მარილი, გა­მ­დ­ნ­ა­რი კა­რ­ა­ქი.

ქი­შ­მ­ი­ში გა­დ­ა­წ­უ­რ­ეთ. შე­ა­შ­რ­ეთ ქა­ღ­ა­ლ­დ­ის ხე­ლ­ს­ა­ხ­ო­ც­ზე, თუ მა­ნ­ა­ნ­ის ბუ­რ­ღ­უ­ლ­მა სი­თ­ხე მთლი­ა­ნ­ად შე­იშ­რო, ის­იც და­წ­უ­რ­ეთ. 

ორ­ი­ვე – ქი­შ­მ­ი­შ­იც და ბუ­რ­ღ­უ­ლ­იც, შე­უ­რ­ი­ეთ ხა­ჭ­ოს „ცომს“. 

ცა­ლ­კე გა­თ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ კვე­რ­ც­ხ­ის ცი­ლა, სულ ცო­ტა მა­რ­ი­ლ­თ­ან ერ­თ­ად, ისე, რომ, სქე­ლი ქა­ფ­ის კო­ნ­ს­ი­ს­ტ­ე­ნ­ც­ი­ის იყოს. აკ­უ­რ­ა­ტ­უ­ლ­ად და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ის „ცო­მ­ს“ და ძა­ლ­ი­ან ჰა­ე­რ­ო­ვ­ა­ნ მასას მიიღებთ. პუ­დ­ი­ნ­გი გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ ცალ-ცა­ლ­კე ფო­რ­მ­ე­ბ­ში, ან ერთ, მო­ზ­რ­დ­ილ ფო­რ­მ­ა­ში. ფო­რ­მ­ას წი­ნ­ა­ს­წ­არ წა­უ­ს­ვ­ით ზე­თი და ფსკე­რ­ზე მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ორ­ც­ხ­ო­ბ­ი­ლ­ას ფხვნი­ლი. მე­რე კი მა­ს­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ „ცო­მი“.

აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლი გა­ა­ც­ხ­ე­ლ­ეთ 250 გრა­დ­უ­ს­ამდე და პუდინგი მასში ა­ც­ხ­ვ­ეთ 25-30 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ავ­ლ­ო­ბ­ა­ში. მე­რე გა­მ­ო­რ­თ­ეთ ღუ­მ­ე­ლი და პუ­დ­ი­ნ­გი კი­დ­ევ 5-10 წუ­თი გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ თბილ გა­რ­ე­მ­ო­ში. ცივს ზე­მ­ო­დ­ან მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ შა­ქ­რ­ის პუ­დ­რი და მი­ი­რ­თ­ვ­ით.

скачать dle 11.3