კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (210)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

ხო­რ­ცი გა­მ­ო­მ­ც­ხ­ვ­არ კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­თ­ან ერ­თ­ად

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 800 კილოგრა­მი ღო­რ­ის რბი­ლი ნა­ჭ­ე­რი, 1 კი­ლოგრამი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი, 2 ჩაის კო­ვ­ზი მდო­გ­ვი, 3 კბი­ლი ნი­ო­რი, ერ­თი ღერი რო­ზ­მ­ა­რ­ი­ნი,  2 სადილის კო­ვ­ზი ზე­ი­თ­უ­ნ­ის ან სი­მ­ი­ნ­დ­ის ზე­თი, 1. ჩაის კო­ვ­ზი ლო­მ­ი­ნ­ის წვე­ნი, 1 ჩაის კო­ვ­ზი თა­ფ­ლი, მა­რ­ი­ლი, ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი ჭი­ქა სა­ფ­ა­ნ­ე­ლი, თი­თო კო­ნა კა­მა და ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში, 75 გრა­მი კა­რ­ა­ქი, თე­თ­რი პი­ლ­პ­ი­ლი. 

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი:  ხო­რ­ც­ის მთელ  ნა­ჭ­ე­რ­ზე ბა­სრი და­ნ­ით გა­ა­კ­ე­თ­ეთ ჩა­ნ­ა­ჭ­რ­ე­ბი. მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ მა­რ­ი­ნ­ა­დი: დანაყილ ორ კბი­ლ ნი­ო­რს და­უ­მ­ა­ტ­ეთ მდო­გ­ვი, ზე­თი, რო­ზ­მ­ა­რ­ი­ნი, ას­ე­ვე ლი­მ­ო­ნ­ის წვე­ნი, თა­ფ­ლი, მა­რ­ი­ლი, პილპილი და კა­რ­გ­ად აუ­რ­ი­ეთ. ამ მა­რ­ი­ნ­ა­დ­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ხო­რ­ც­ის ნა­ჭ­ე­რი. გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ ორი სა­ა­თ­ით. ამ ხნის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში რა­მ­დ­ე­ნ­ჯ­ე­რ­მე ამ­ო­ა­ბ­რ­უ­ნ­ეთ. შე­გ­ი­ძ­ლ­ი­ათ, და­ჭ­რ­ათ ულ­უ­ფ­ე­ბ­ად და მა­რ­ი­ნ­ა­დ­ში ისე ჩა­ა­წ­ყ­ოთ. ორი სა­ა­თ­ის შე­მ­დ­ეგ, ხო­რ­ცი მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ობ ტა­ფ­ა­ზე და ტა­ფ­ას მოასხით ცო­ტა ზე­თი. მა­რ­ი­ნ­ა­დი არ გა­დ­ა­ა­ქ­ც­ი­ოთ. ხორცი მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ 220 გრა­დ­უ­ს­ზე გა­ც­ხ­ე­ლ­ე­ბ­ულ აირ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში. გა­ფ­ც­ქ­ვ­ნ­ი­ლი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი სა­ნ­ა­ხ­ე­ვ­რ­ოდ მო­ხ­ა­რ­შ­ეთ. გა­ჭ­ე­რ­ით შუა-შუა,  გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ ხო­რ­ცი, ისე რომ შე­წ­ვ­ას კი­დ­ევ აკ­ლ­დ­ეს და შე­მ­ო­უ­წ­ყ­ვ­ეთ გა­რ­შ­ე­მო კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი. და­რ­ჩ­ე­ნ­ილ მა­რ­ი­ნ­ა­დს ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი მწვა­ნ­ი­ლ­ის ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი, მთლ­ია­ნი კა­რ­ა­ქ­ის ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი, რაც რე­ც­ე­პ­ტ­შ­ია და სა­ფ­ა­ნ­ე­ლი. სრულ მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ა­მ­დე 10 წუ­თ­ით ად­რე (ხო­რ­ცი და­ნ­ით შე­ა­მ­ო­წ­მ­ეთ), მო­ა­ს­ხ­ით ხორცს მა­რ­ი­ნ­ა­დი და ის­ევ მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ აირ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში. მო­რ­ჩ­ე­ნ­ილ მწვა­ნ­ი­ლს და­უ­მ­ა­ტ­ეთ და­ნ­ა­ყ­ი­ლი ნი­ო­რი და და­რ­ჩ­ე­ნ­ი­ლი კა­რ­ა­ქი. კა­რ­გ­ად აუ­რ­ი­ეთ. გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ კე­რ­ძი და ეს ნა­ზ­ა­ვი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­ე­ბს ზე­მ­ო­დ­ან და­ა­დ­ეთ. არ­ა­ჩ­ვ­ე­უ­ლ­ე­ბ­რ­ი­ვ­ია. 

скачать dle 11.3