კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
მაისი 2020 (201)
აპრილი 2020 (194)
მარტი 2020 (197)
თებერვალი 2020 (203)
იანვარი 2020 (194)
დეკემბერი 2019 (257)

ლა­ზ­ა­ნ­ია „გე­მ­რ­ი­ე­ლი“

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 12 ცა­ლი ლა­ზ­ა­ნ­ი­ას მზა ფუ­რ­ც­ე­ლი (გა­ყ­ი­ნ­უ­ლი), 400 გრა­მი სო­კო (და­კ­ო­ნ­ს­ე­რ­ვ­ე­ბ­უ­ლი), 300 გრა­მი ქა­თ­მ­ის ლო­რი (საქონლისაც შე­ი­ძ­ლ­ე­ბა), 8 ცა­ლი სა­შ­უ­ა­ლო ზო­მ­ის პო­მ­ი­დ­ო­რი, 1 ცა­ლი სა­შ­უ­ა­ლო ზო­მ­ის ხა­ხ­ვი, 100 გრა­მი მწვა­ნე ხა­ხ­ვი, 1 კბი­ლი ნი­ო­რი, მწვა­ნ­ი­ლი, 250 გრა­მი მა­გ­ა­რი ყვე­ლი, ზე­თი (ზე­ი­თ­უ­ნ­ის ან სი­მ­ი­ნ­დ­ის), მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, ორ­ე­გ­ა­ნო, ქო­ნ­დ­ა­რი, 1 ლი­ტ­რი რძე – სო­უ­ს­ი­ს­თ­ვ­ის, 4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ფქვი­ლი, 100 გრა­მი კა­რ­ა­ქი (სო­უ­ს­ი­ს­თ­ვ­ის).

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ცო­ტ­ა­ო­დ­ენ ზე­თ­ში მო­შ­უ­შ­ეთ ნა­ხ­ე­ვ­ა­რ­რ­გ­ო­ლ­ე­ბ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი ხა­ხ­ვი და და­ქ­უ­ც­მ­ა­ც­ე­ბ­უ­ლი ნი­ო­რი (სა­ნ­ამ ფერს შე­ი­ც­ვ­ლ­ის), და­უ­მ­ა­ტ­ეთ კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი 5 ცა­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი (და­ნ­ა­რ­ჩ­ე­ნი შე­ი­ნ­ა­ხ­ეთ მო­ს­ა­რ­თ­ა­ვ­ად).

ჩა­შ­უ­შ­ულ ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლს და­უ­მ­ა­ტ­ეთ და­ჭ­რ­ი­ლი მწვა­ნე ხა­ხ­ვი, ცო­ტა მწვა­ნ­ი­ლი და შუ­შ­ეთ შე­ს­ქ­ე­ლ­ე­ბ­ა­მ­დე, შე­მ­დ­ეგ კი და­უ­მ­ა­ტ­ეთ სო­კო და შუ­შ­ეთ სრულ მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ა­მ­დე (ძა­ლ­ი­ან წვნი­ა­ნი არ უნ­და იყ­ოს). უყ­ა­ვ­ით მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, სუ­ნ­ე­ლ­ე­ბი და ად­რ­ო­ვ­ეთ, ცო­ტა გა­გ­რ­ი­ლ­დ­ეს.

ახ­ლა მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ სო­უ­სი „ბე­შ­ა­მ­ე­ლი“: გა­ა­დ­ნ­ეთ კა­რ­ა­ქი, ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ ფქვი­ლი, ძა­ლ­ი­ან კა­რ­გ­ად აუ­რ­ი­ეთ და მო­შ­უ­შ­ეთ. ნელ-ნე­ლა შე­უ­რ­ი­ეთ რძე. სო­უ­სი ადუღეთ და­ბ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე და გა­დ­მ­ო­დ­გ­ით (სქე­ლი არ­ა­ჟ­ნ­ის სი­ს­ქ­ის უნ­და იყ­ოს). ლო­რი და­ჭ­ე­რ­ით კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად; პო­მ­ი­დ­ო­რი – რგო­ლ­ე­ბ­ად. ძა­ლ­ი­ან წვრი­ლ­ად და­ჭ­ე­რ­ით მწვა­ნ­ი­ლი. ყვე­ლი გა­ხ­ე­ხ­ეთ მსხვი­ლ­კ­ბ­ი­ლა სა­ხ­ე­ხ­ზე. 

გამოსაცხობ ფო­რ­მ­ა­ზე დააფინეთ ლა­ზ­ა­ნ­ი­ას ფი­რ­ფ­ი­ტ­ე­ბი, ზე­დ­ა­პ­ი­რ­ზე გა­შ­ა­ლ­ეთ ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლ­ის ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი მა­სა, შე­უ­რ­ი­ეთ ლო­რის ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი და მო­ა­ს­ხ­ით სო­უ­სი. ზემოდან მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი ყვე­ლი და მწვა­ნ­ი­ლი. გა­დ­ა­ა­ფ­ა­რ­ეთ 4 ცა­ლი ლა­ზ­ა­ნ­ი­ას ფი­რ­ფ­ი­ტა, შე­მ­დ­ეგ ფე­ნ­ებად კი ის­ევ ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლი, ლო­რი, სო­უ­სი და ყვე­ლი – გაანაწილეთ. ყველი სულ ბოლოს მოაყარეთ.

გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში 20 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში, 180-200 გრა­დ­უ­ს­ზე. გამოიღეთ ღუმელიდან, ზე­დ­ა­პ­ი­რ­ზე და­ა­წ­ყ­ვეთ პო­მ­ი­დ­ვ­რ­ის ნა­ჭ­რ­ე­ბი, დარჩენილი გახეხილი ყველი, დაჭრილი მწვა­ნ­ი­ლი, ისევ შედგით აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში 20 წუ­თ­ით და უგემრიელესი კერძი მზა­დ­აა.

скачать dle 11.3