კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
სექტემბერი 2017 (162)
აგვისტო 2017 (212)
ივლისი 2017 (233)
ივნისი 2017 (265)
მაისი 2017 (216)
აპრილი 2017 (220)

ბადრიჯანი ორიგინალურად

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 500 გრა­მი ბა­დ­რ­ი­ჯ­ა­ნი, 2-3 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი მა­ნ­ა­ნ­ის ბუ­რ­ღ­უ­ლი, ცო­ტა ნი­გ­ო­ზი, 1 ცა­ლი სტა­ფ­ი­ლო, 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი პო­მ­ი­დ­ო­რი, 1-2 კბი­ლი ნი­ო­რი, სუ­რ­ნ­ე­ლ­ო­ვ­ა­ნი პი­ლ­პ­ი­ლი, ზე­თი, მარილი, შავი პილპილი.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ბა­დ­რ­ი­ჯ­ა­ნი კა­ნ­ი­ა­ნ­ად შე­წ­ვ­ით აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში. რომ შეგრილდება, მოაშორეთ კა­ნი და შუა ნაწილისგან გა­ა­კ­ე­თ­ეთ პი­უ­რე. ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, მა­რ­ი­ლი, მა­ნ­ა­ნ­ის ბუ­რ­ღ­უ­ლი და კა­რ­გ­ად ამოუ­რ­ი­ეთ. ძა­ლ­ი­ან წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი ხა­ხ­ვი და სტა­ფ­ი­ლო მო­შ­უ­შ­ეთ. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ პო­მ­ი­დ­ო­რი, ცო­ტა მა­რ­ი­ლი და სუ­რ­ნ­ე­ლ­ო­ვ­ა­ნი პილპილი. 

ერ­თი სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ბა­დ­რ­ი­ჯ­ნ­ის პი­უ­რ­ე­თი გა­ა­კ­ე­თ­ე­ნთ პა­ტ­ა­რა ბრტყე­ლი ბლი­ნი. ზე­მ­ო­დ­ან კო­ვ­ზ­ით და­ა­დ­ეთ მოშუშული ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლი, შემდეგ ისევ დააფინეთ ბადრიჯნის პიურეს ბლინი, ხელით შეუწებეთ ნაპირები, ამ­ო­გ­ა­ნ­გ­ლ­ეთ და­ფ­ქ­ულ ნი­გ­ო­ზ­ში და შე­ბ­რ­ა­წ­ეთ ზე­თ­ში ყვე­ლა მხრი­დ­ან. შე­გ­ი­ძ­ლ­ი­ათ, ბა­დ­რ­ი­ჯ­ნ­ის პი­უ­რ­ე­სგან კატლეტებიც გააკეთოთ: პიურეს შეურიეთ 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი აჯ­ი­კ­ა – ასე კე­რ­ძი უფ­რო ცხა­რე და არ­ო­მ­ა­ტ­უ­ლი გა­მ­ო­ვა. ოღონდ, აჯ­ი­კ­ა­ს­თ­ან ერ­თ­ად და­უ­მ­ა­ტ­ე­თ 2 ჭი­ქა შვრი­ის „ხლო­პ­ი­ე­ბი“, კა­რ­გ­ად ამოუ­რ­ი­ეთ, შემდეგ გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ 15-20 წუ­თი. ის­ევ კა­რ­გ­ად აუ­რ­ი­ეთ. გა­ა­კ­ე­თ­ეთ პა­ტ­ა­რა გუ­ნ­დ­ე­ბი, მიეცით კატლეტის ფორმა, ამ­ო­ა­ვ­ლ­ეთ ნი­გ­ო­ზ­ში და შე­ბ­რ­ა­წ­ეთ ზე­თ­ში.

скачать dle 11.3