კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2017 (159)
ოქტომბერი 2017 (231)
სექტემბერი 2017 (261)
აგვისტო 2017 (212)
ივლისი 2017 (233)
ივნისი 2017 (265)

ყა­ბ­ა­ყი „პი­კ­ა­ნ­ტ­უ­რი“

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 1 ცა­ლი მო­ზ­რ­დ­ი­ლი ყა­ბ­ა­ყი, 3 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­თი, 3 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ვა­შ­ლ­ის ძმა­რი (ღვი­ნ­ის ძმა­რი თუ გაქვთ, 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი და­გ­ჭ­ი­რ­დ­ე­ბ­ათ), 1 ძირი ნიახური, 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი მა­რ­ი­ლი, 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი შა­ქ­ა­რი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, დაფქული წი­თ­ე­ლი ცხა­რე წი­წ­ა­კა, 5 კბი­ლი ნი­ო­რი.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ყა­ბ­ა­ყი გა­ხ­ე­ხ­ეთ მსხვილ სა­ხ­ე­ხ­ზე. ნიახური და შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი ერ­თ­ად ჩანაყეთ.  

ზე­თი გა­ა­ც­ხ­ე­ლ­ეთ ტა­ფ­ა­ზე და უყ­ა­ვ­ით მა­რ­ი­ლი, შა­ქ­ა­რი, პილპილიანი ნიახური და წითელი წიწაკა (ყა­ბ­ა­ყ­ი­ს­თ­ვ­ის მა­რ­ი­ლ­ის მო­ყ­რ­ას არ გი­რ­ჩ­ე­ვთ, მა­შ­ი­ნ­ვე წვენს გა­უ­შ­ვ­ე­ბს და კე­რ­ძი წყლი­ა­ნი იქ­ნ­ე­ბა). ნი­ო­რი დანაყეთ, ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ ყა­ბ­ა­ყს, მო­ა­ს­ხ­ით ძმა­რ­ი და ამოუ­რ­ი­ეთ. შენელებული ზეთი გააგრილეთ, მოასხით ყაბაყს და შე­დ­გ­ით მა­ც­ი­ვ­ა­რ­ში. ერთ სა­ა­თ­ში ორ­ი­გ­ი­ნ­ა­ლ­უ­რი კე­რ­ძი მზად იქ­ნ­ე­ბა. ცო­ტა ცხა­რ­ეა, მა­გ­რ­ამ, გე­მ­რ­ი­ე­ლი.

скачать dle 11.3