კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (210)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

სპა­გ­ე­ტ­ი­ს­ ღვე­ზ­ე­ლი

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 3-4 ნა­ჭ­ე­რი ბე­კ­ო­ნი, 2 ცა­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი, 150 გრა­მი მა­გ­ა­რი ყვე­ლი, 2 ცა­ლი კვე­რ­ც­ხი, 250 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი რძე, 200 გრა­მი სპა­გ­ე­ტი, სუ­ნ­ე­ლი – თქვე­ნი გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით. მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, მწვა­ნე ხა­ხ­ვი.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ერ­თ­მ­ა­ნ­ე­თ­შ­ი კარ­გ­ად აუ­რ­ი­ეთ კვე­რ­ც­ხი და რძე, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ მა­რ­ი­ლი და შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი და, თუ სუ­რ­ვ­ი­ლი გაქვთ, ცო­ტა სუ­ნ­ე­ლ­იც. ყვე­ლი გა­ხ­ე­ხ­ეთ და ეს­ეც ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ რძისა და კვე­რ­ც­ხ­ის ნა­რ­ე­ვს. სპა­გ­ე­ტი მო­ხ­ა­რ­შ­ეთ მა­რ­ი­ლ­ი­ან წყა­ლ­ში და გა­დ­ა­წ­უ­რ­ეთ. პო­მ­ი­დ­ო­რი და­ჭ­ე­რ­ით ცო­ტა მსხვი­ლ­ კუბიკებად. გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ობ ფო­რ­მ­ას წა­უ­ს­ვ­ით ზე­თი. კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი შეურიეთ სპა­გ­ე­ტ­ის, ეს მასა გადაიტანეთ კვე­რ­ც­ხ­ი­ან და ყვე­ლ­ი­ან თა­ს­ში, ძა­ლ­ი­ან კა­რ­გ­ად ამოუ­რ­ი­ეთ, მოათავსეთ ფო­რ­მ­ა­ზე და ზე­მ­ო­დ­ან და­ა­წყვეთ ბე­კ­ო­ნ­ის ნა­ჭ­რ­ე­ბი და მსხვი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი. ტა­ფა მო­ა­თ­ავ­ს­ეთ 180 გრა­დ­უ­ს­ზე გა­ც­ხ­ე­ლ­ე­ბულ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში. 30 წუ­თ­ის შე­მ­დ­ეგ, რო­ცა ბე­კ­ო­ნი შე­წ­ი­თ­ლ­დ­ე­ბა, გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ, ზემოდან მოაყარეთ თხელ ფი­რ­ფ­ი­ტ­ე­ბ­ად დაჭრილი ყველი, წვრილად დაჭრილი მწვა­ნე ხა­ხ­ვი და ტა­ფა 10 წუ­თ­ით ის­ევ და­ა­ბ­რ­უ­ნ­ეთ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში. სუ­ლ­გ­უ­ნ­ით განსაკუთრებით არ­ა­ჩ­ვ­ე­უ­ლ­ე­ბ­რ­ი­ვი გა­მ­ო­დ­ის.

скачать dle 11.3