კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ივლისი 2020 (50)
ივნისი 2020 (249)
მაისი 2020 (201)
აპრილი 2020 (194)
მარტი 2020 (197)
თებერვალი 2020 (203)

ბე­რ­ძ­ნ­უ­ლი ღვე­ზ­ე­ლი ქა­თ­მ­ით

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 500 გრა­მი ფე­ნ­ო­ვ­ა­ნი ცო­მი, 600 გრა­მი მო­ხ­ა­რ­შ­უ­ლი ქა­თ­მ­ის ხო­რ­ცი (უძ­ვ­ლ­ო), 3/4 ჩაის ჭი­ქა ბრი­ნ­ჯი, 100 გრა­მი ფხვი­ე­რი ყვე­ლი, 100 გრა­მი ჰო­ლ­ა­ნ­დ­ი­უ­რი ყვე­ლი, 50 გრა­მი ძა­ლ­ი­ან რბი­ლი ყვე­ლი, ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი კო­ნა მწვა­ნე ხა­ხ­ვი, ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი კო­ნა ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში, 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი დაჭრილი ბულგარული წი­წ­ა­კა, მა­რ­ი­ლი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით (გა­ი­თ­ვ­ა­ლ­ი­ს­წ­ი­ნ­ეთ, რა­მ­დ­ე­ნ­ად მა­რ­ი­ლ­ი­ა­ნ­ია ყვე­ლი), 150 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი ქა­თ­მ­ის ბუ­ლ­ი­ო­ნი (შე­ი­ძ­ლ­ე­ბა კუ­ბ­ი­კ­ი­ს­აც), 2 ცა­ლი კვე­რ­ც­ხი, ცოტა ზეთი.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ჯერ მზა­დ­დ­ე­ბა სა­ტ­ე­ნი: მოხარშული ქა­თ­მის ხორცი, მო­ხ­ა­რ­შ­უ­ლი ბრი­ნ­ჯი და გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი ყვე­ლი (ყვე­ლა სა­ხ­ე­ო­ბა) ერთმანეთში აუ­რ­ი­ეთ, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი მწვა­ნ­ი­ლი და ის­ევ ძა­ლ­ი­ან კა­რ­გ­ად ამოუ­რ­ი­ეთ.

ტა­ფ­ა­ზე გა­შ­ა­ლ­ეთ პე­რ­გ­ა­მ­ე­ნ­ტ­ის ქა­ღ­ა­ლ­დი, წა­უ­ს­ვ­ით მცე­ნ­ა­რ­ე­უ­ლი ზე­თი (ზე­ი­თ­უ­ნ­ის უმ­ჯ­ო­ბ­ე­ს­ია), მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ზედ ცო­მი (გვერდები მაღალი გაუკეთეთ, რომ შემდეგ გადაკეცვა შეძლოთ) და მა­ს­აც ჯვა­რ­ე­დ­ი­ნ­ად გა­დ­ა­უ­ს­ვ­ით ზე­თი. ზე­დ­ა­პ­ი­რ­ზე მოათავსეთ სა­ტ­ე­ნი. ცო­ტა გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი ყვე­ლი მო­ი­ტ­ო­ვ­ეთ და ღვე­ზ­ე­ლს გა­რ­შ­ე­მო, ნა­პ­ი­რ­ე­ბ­ში, ერ­თი თი­თ­ის სი­ს­ქ­ე­ზე მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ, შე­მ­დ­ეგ კი ეს ნა­პ­ი­რ­ე­ბი ყვე­ლ­ი­ა­ნ­ად ცო­ტ­ა­თი გა­დ­ა­ა­ხ­ვ­ი­ეთ. ღვე­ზ­ე­ლ­ის მთე­ლი ზე­დ­ა­პ­ი­რი და­ნ­ა­მ­ეთ ბუ­ლ­ი­ო­ნ­ით და მო­ა­ს­ხ­ით კა­რ­გ­ად ათ­ქ­ვ­ე­ფ­ი­ლი კვე­რ­ც­ხი. გა­მოა­ც­ხ­ვ­ეთ 180 გრა­დ­უს ტე­მ­პ­ე­რ­ა­ტ­უ­რ­ა­ზე, 30 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. ძალიან მო­გ­ე­წ­ო­ნ­ე­ბ­ათ.

скачать dle 11.3