კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
თებერვალი 2018 (159)
იანვარი 2018 (215)
დეკემბერი 2017 (243)
ნოემბერი 2017 (212)
ოქტომბერი 2017 (231)
სექტემბერი 2017 (261)

ვაშლის ხვეულა

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბ­ი: 500 გრა­მი სა­ფ­უ­ა­რ­ი­ა­ნი ფე­ნ­ო­ვ­ა­ნი ცო­მი, 7 ცა­ლი მჟა­ვე, მა­გ­ა­რი ვა­შ­ლი, 1 ჭი­ქა შა­ქ­ა­რი, 2 ჭი­ქა წყა­ლი, შა­ქ­რ­ის პუ­დ­რი – გა­ს­ა­ფ­ო­რ­მ­ე­ბ­ლ­ად.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ვა­შ­ლ­ე­ბი ოთ­ხ­ად გა­ყ­ა­ვ­ით, ამ­ო­ა­ც­ა­ლ­ეთ გუ­ლი და ძა­ლ­ი­ან თხლად და­ჭ­ე­რით. წყლი­თა და შა­ქ­რ­ით თხელი სი­რ­ო­ფი მო­ხ­ა­რ­შ­ეთ და ვა­შ­ლ­ის ნა­ჭ­რ­ე­ბი შიგ ჩა­ყ­ა­რ­ეთ. თუ სი­რ­ო­ფი სა­კ­მ­ა­რ­ი­სი არ იქ­ნ­ე­ბა, ამ­ა­ვე პრო­პ­ო­რ­ც­ი­ით კი­დ­ევ და­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ და და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ვაშლს. სი­რ­ოფ­ში ვა­შ­ლი ხა­რ­შ­ეთ და­ა­ხ­ლ­ო­ე­ბ­ით 2-3 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში (ვა­შ­ლი უნ­და და­რ­ბ­ი­ლ­დ­ეს, მა­გ­რ­ამ, არ ჩა­ი­შ­ა­ლ­ოს) და მო­ხ­ა­რ­შ­უ­ლი ვა­შ­ლი და­ს­ა­წ­რ­ე­ტ­ად სა­წ­უ­რ­ზე გა­დ­ა­ი­ტ­ა­ნ­ეთ. 

ცო­მი და­ჭ­ე­რ­ით და და­ა­ხ­ლ­ო­ვ­ე­ბ­ით 30 სა­ნ­ტ­ი­მ­ეტრ­ი სი­გ­რ­ძ­ი­სა და 4 სა­ნ­ტ­ი­მ­ე­ტ­რ­ი სი­გ­ა­ნ­ის თხელ ფი­რ­ფ­ი­ტ­ე­ბ­ად გა­ა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ეთ, თი­თ­ო­ე­უ­ლ­ზე მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ მო­ხ­ა­რ­შ­უ­ლი ვა­შ­ლ­ის ნა­ჭ­რ­ე­ბი და რუ­ლ­ე­ტ­ი­ვ­ით გა­დ­ა­ა­ხ­ვ­ი­ეთ. რუ­ლ­ე­ტ­ე­ბი გა­დ­ა­ი­ტ­ა­ნ­ეთ ცხი­მ­წ­ა­ს­მ­ულ თუ­ნ­უ­ქ­ის ტაფაზე და აც­ხ­ვ­ეთ 200 გრა­დ­უ­ს­ამდე გა­ხ­უ­რ­ე­ბ­ულ ღუ­მ­ე­ლ­ში 20-25 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. ბო­ლ­ოს, ვა­შ­ლ­ის ხვე­უ­ლ­ე­ბს მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ შა­ქ­რ­ის პუ­დ­რი.

скачать dle 11.3